Part Forana 14/06/2022

Armengol reconeix "un retard" en transport públic i defensa els estudis tècnics pel Tren de Llevant

La presidenta argumenta que "queda molt per fer" perquè es "venia de molt enrrere"

2 min
Podem se sumarà al compromís pel tren de Llevant. / ARA BALEARS

La presidenta del Govern ha reconegut aquest dimarts al Parlament "un retard" en transport públic a Mallorca i en el projecte del tren de Llevant, ja que "es venia de molt enrere". La presidenta, però, ha defensat els estudis tècnics acabats d'encarregar pel Govern per ampliar la xarxa ferroviària d'aquesta comarca, ja que "s'ha d'anar passa per passa", ha dit. Cal recordar que la Plataforma pel Tren de Llevant va qualificar de "burla" aquest anunci, després d'anys de peticions.

Precisament, el portaveu de El Pi, Josep Melià, ha utilitzat l'argument de la plataforma per dirigir-se a la presidenta: "Després de 7 anys al Govern, creu que a aquest ritme hi haurà tren a Alcúdia l'any 2077?", ha expressat fent un joc de paraules. Melià ha instat a Armengol a donar explicacions sobre la "manca d'ampliació de xarxa" durant les dues darreres legislatures.

Per part seva, Armengol ha explicat que el pla de Mobilitat del Govern inclou la licitació del metro fins el Parc Bit i el finançament del tramvia de Palma i del tren de Llevant, fet que ja s'està duent a terme. A més, la presidenta ha lloat l'electrificació de la xarxa de tren, el canvi de concessió per millorar les freqüències i traçats i l'augment de pressupost pels Consells en matèria de transport terrestre. Això, ha dit, "es representa en l'augment d'usuaris de forma significativa".

Igualment, Josep Melià ha retret que "ni tan sols està decidit el traçat d'Alcúdia", fet que a la presidenta ha retret que "va ser el Govern de la dreta que va tornar els doblers del projecte Tren de Llevant i hi va tapar la xarxa amb una via verda". Després dels aplaudiments de la banca de l'esquerra, Armengol ha conclòs que quan es va plantejar el tren d'Alcúdia hi va haver una gran oposició".

stats