Part Forana 25/01/2022

Armengol promet inaugurar la unitat bàsica de salut de Consell l'any que ve

En una visita al municipi també ha anunciat l'ampliació de la depuradora

ARA Balears
2 min
La presidenta Armengol i la consellera de Salut amb el batle de Consell, Andreu Isern

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts que la unitat bàsica de salut de Consell estarà acabada i completa l'any 2023. Ho ha dit durant una visita al municipi, en què també ha anunciat l’ampliació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) per respondre a les demandes de l'augment de població del poble.

En concret, el nou centre sanitari de Consell podrà atendre una població de 3.651 persones. Després d’una reunió amb l’equip de govern de l’Ajuntament, la presidenta i la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, acompanyada pel batle, Andreu Isern, i altres regidors del Consistori, han visitat els terrenys on properament es construirà l'edifici amb un pressupost de més d'un milió euros. A més, s'augmentarà la plantilla actual amb amb un metge, un infermer i un pediatre a temps complet. Així, el nou edifici substituirà l’actual, que ha quedat petit, i estarà situat en un solar cedit per l’Ajuntament al costat del poliesportiu municipal.

"És una de les reivindicacions més importants del municipi", ha recordat Armengol que també ha insistit que aquest és un dels vuit centres o unitats bàsiques de salut en licitació repartits per diferents municipis de Mallorca.

Pel que fa al municipi de Consell, l'Executiu, en col·laboració amb el consistori, té previst altres projectes com el d'una iniciativa d’autoconsum d’energia compartit, que ha d’entrar en funcionament enguany, o l’ampliació de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR), la qual està previst que es liciti l’any que ve.

A més, les autoritats també han visitat la cooperativa Camp Mallorquí, l'entitat agrària, formada per catorze cooperatives que lidera un projecte de comercialització de polpa de garrova que opta a poder ser finançat amb fons europeus i que podria implicar la posada en marxa d’una planta que permetria processar grans quantitats de polpa de garrova al municipi.

stats