Part Forana 27/07/2021

Armengol presideix la inauguració de l'escultura que commemora el 50è aniversari de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca

La presidenta ha agraït la feina feta a l'autor de l'obra, "un referent per a tots nosaltres"

ARA Balears
1 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant el seu discurs.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha presidit l'acte d'inauguració de l'escultura de l'artista, exprofessor i exdirector de l'IES Berenguer d'Anoia d'Inca, Joan Lacomba. Segons ha destacat l'Executiu, l'escultura, ubicada a l'accés del centre, ha estat elaborada amb motiu del 50è aniversari de l'institut i du per títol un vers de 'La Balanguera', de Joan Alcover: 'Sap que la roca més s'enfila com més endins pot arrelar'.

Durant la inauguració, Armengol ha agraït la feina feta a l'escultor, "un referent per a tots nosaltres" i a la comunitat educativa, "que enguany ha donat exemple de com es fan les coses ben fetes" davant l'amenaça del covid-19. La cap del Govern balear, antiga alumna del centre, ha definit l'institut com un "referent educatiu" de la comarca del Raiguer i un espai on s'imparteix educació crítica, "que fa que la nostra societat pugui entendre i saber millor cap a on vol anar".

Armengol ha assenyalat que el Govern ha treballat els darrers sis anys en "la millora del sistema educatiu: des de les condicions sociolaborals del professorat fins a les infraestructures educatives", com l'IES Berenguer d'Anoia, que gràcies al Pla d'infraestructures educatives va guanyar 11 aules més el 2018, amb una inversió de gairebé 2,3 milions d'euros.

stats