Part Forana 16/10/2019

Armengol lliga l'arribada del tren a Artà a l'aportació de recursos de Madrid

El conseller Mir recorda que l'ampliació del Parc del Llevant vindrà marcada pel PORN, després de parlar amb els municipis afectats

M. Barceló
2 min
Francina Armengol, Miquel Mir i Manolo Galán, sortint de les cases de Betlem, dins la finca d'Es Canons.

ArtàEl projecte ferroviari entre Manacor i Artà està en un dels vagons de la línia de reivindicació que el Govern balear plantejarà al nou executiu central que surti de les eleccions del proper 10-N per tal de millorar el finançament econòmic de la Comunitat que, entre altres objectius, ha de permetre executar el Pla de mobilitat. Per tant, la tornada del tren al nord-est de Mallorca dependrà dels recursos que aporti Madrid, segons ha explicat aquest dimecres la presidenta, Francina Armengol, durant la visita oficial al municipi d'Artà.

"Necessitam els convenis ferroviaris que desgraciadament va deixar perdre Biel Company durant la seva etapa com a conseller de Medi Ambient i Territori. Després del 10 de novembre tornarem a reivindicar aquests recursos, que són necessaris per fer front a les inversions en termes d'ampliació de la xarxa ferroviària", ha remarcat la presidenta del Govern.

Durant la visita als Canons, Armengol ha recordat que la compra de la finca "ha estat possible gràcies a l'impost sostenible". Per part seva, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, ha assegurat que "ja s'ha obert el camí a l'inici de la tramitació del Pla d'Ordenació de Recursos Naturals (PORN) del Parc de Llevant, que ha de marcar els límits de l'ampliació del parc", després de parlar amb els municipis afectats.

Prioritat per al nou centre de salut

En paral·lel als projectes del tren i de l'ampliació del Parc Natural, el batle d'Artà, Manolo Galán, ha comentat que el nou centre sanitari, el projecte del qual s'ha començat a redactar, "és un projecte prioritari", tot i també sumar-se a la satisfacció de poder integrar la finca dels Canons a l'ampliació del Parc Natural del Llevant.

La visita institucional d'Armengol a Artà s'ha fet extensiva a diverses empreses i també ha volgut escoltar les inquietuds actuals de les nombroses entitats cíviques del municipi.

stats