Patrimoni
Part Forana 02/12/2022

ARCA exigeix la conservació dels escars del Port des Canonge

L'entitat insta els ajuntaments i el Govern a garantir la protecció d'aquestes construccions costaneres

1 min
Els escars (alcoves) han ajudat generació rere generació a desenvolupar l'activitat pesquera al municipi.

PalmaL'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) demana al Govern i els ajuntaments que garanteixin la conservació dels escars –coneguts localment com a alcoves– del Port des Canonge, després que Costes n'hagi sol·licitat la demolició. "Els petits escars o alcoves formen part del paisatge costaner i recorden uns usos que encara ara es mantenen alhora que conformen la identitat de l'empremta humana en aquell indret que confronta amb la costa", ha apuntat l'Associació en un comunicat.

Les alcoves del Port des Canonge estan incloses en el catàleg municipal de Banyalbufar, però com que aquest encara no està aprovat definitivament pel Consell de Mallorca, el Patrimoni en realitat queda fins aleshores sense protecció. "Aquest fet passa a massa municipis i és un despropòsit ja intolerable", han sentenciat.

Des d'ARCA han recordat que sempre han manifestat una "total oposició a les amenaces de demolició d'escars que periòdicament han arribat des de Costes", i han afegit que la serra de Tramuntana ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat pels seus "valors naturals i també per la seva transformació paisatgística de la mà de l'ésser humà".

stats