Part Forana 25/04/2022

Santanyí modifica les normes subsidiàries per reobrir l'aparcament de Cala Llombards

L'Ajuntament insisteix al Consell que acceleri els tràmits

ARA Balears
2 min
La batlessa de Santanyí, Maria Pons, durant el ple d'aquest dilluns

L’Ajuntament de Santanyí ha modificat les normes subsidiàries del municipi per corregir les deficiències que el Consell de Mallorca havia assenyalat a l’aparcament de Cala Llombards i poder reobrir-lo. Segons la institució insular, era necessari canviar la classificació d’un solar annex a la zona d’aparcament que ha de passar a ser zona verda urbana privada.

En concret, es tracta d’un tràmit exigit per l’organisme supramunicipal i que feia falta per poder executar les obres a l’aparcament, tancat des del setembre del 2021 per ordre de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca. Aquest aparcament és utilitzat per anar a les platges de Cala Llombards, el Caló del Moro i Cala s’Almunia.

La batlessa de Santanyí, Maria Pons, ha destacat que “és una llàstima que la necessitat de canviar la norma urbanística del municipi se'ns hagi notificat tan tard, perquè suposarà un nou endarreriment en l’obertura de l’aparcament i ha insistit que "ja fa més d’una setmana que el Consistori va presentar a l’Agència de Defensa del Territori el projecte per adequar l’aparcament a la normativa”. De fet, aquesta modificació haurà de tornar a ser valorada i revisada per les diferents institucions.

El projecte redactat per l’Ajuntament suposaria la creació de 184 places per aparcar, amb una inversió de 622.000 euros. Així, s’asfaltaria aproximadament la meitat del solar de propietat municipal, es dotaria d’enllumenat, punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i places reservades per a persones amb mobilitat reduïda. El termini d’execució seria d’aproximadament dos mesos, des del moment en el qual es puguin començar les obres.

"Desitjam que la tramitació es faci aviat, perquè els qui patiran les conseqüències seran els veïns de Cala Llombards i s’Almunia", ha insistit la batlessa. Mentrestant, el Consistori ha ampliat la zona ACIRE als carrers més propers a l’aparcament "per reduïr les molèsties als veïns" de s’Almunia. D’aquesta manera, només podran entrar als carrers més propers a l’aparcament els vehicles dels veïns i residents al municipi de Santanyí que sol·licitin l'autorització corresponent. 

stats