Part Forana 17/02/2022

Anticorrupció arxiva la causa contra la regidora de Pollença investigada per haver-se vacunat abans d'hora

Reconeixen, així, que va rebre la dosi quan estava estipulat i no abans

ARA Balears
2 min
La regidora de Benestar Social, el batle de Pollença i el gerent de la residència durant la roda de premsa.

PalmaL'Oficina de Prevenció i Lluita contra la Corrupció de les Illes Balears ha arxivat la causa contra la regidora de Benestar Social de Pollença, Francisca Cardà, per haver-se vacunat abans d'hora. Segons han informat a través d'una resolució, els membres d'Anticorrupció han fet la investigació i han decidit finalment arxivar el cas i donar-lo per tancat. Tot i això, en la resolució han informat que ara comença un període en el qual es poden presentar recursos de reposició davant el mateix òrgan o un recurs contenciós administratiu davant els jutjats contenciosos administratius de Palma els pròxims dos mesos.

Cal recordar que després de les denúncies rebudes, el passat mes de febrer del 2021 la regidora de Benestar Social de Pollença va comparèixer en una roda de premsa per reconèixer que s'havia vacunat contra el coronavirus, però, a diferència del que denunciava l'oposició, ho va fer perquè figurava "a la llista de Salut" i no es va botar la normativa per rebre la primera dosi. En aquells moments, el batle del municipi, Tomeu Cifre, va negar qualsevol tracte de favor i va insistir que "sempre s'han complert els protocols sanitaris". Cifre també va defensar que la Conselleria de Salut va donar els noms de les persones que s'havien vacunat a la residència municipal, entre les quals figurava la regidora. "Salut ens diu quines són les persones a vacunar i l'ordre a seguir".

Tot i les explicacions donades per la regidora i el batle del municipi, el dia després de la roda de premsa l'oposició de Pollença demanà la dimissió de la regidora de Benestar Social, Francisca Cerdà, per botar-se el protocol de vacunació i la renúncia del batle, Tomeu Cifre, per encobrir-ho. Entre les seves al·legacions per reclamar l'adeu dels dos polítics pollencins, destacaven que havien "amagat" la vacunació de la regidora per protegir-se i només ho varen fer públic quan tenien una explicació.

stats