Part Forana 20/10/2020

S’Alqueria Blanca recull més de 500 firmes per demanar la reobertura total de la Unitat Bàsica de Salut

Una veïna de la localitat ha encapçalat la iniciativa per reclamar la cobertura sanitària a la localitat, que a hores d'ara comprèn molt poques hores

T. Riera
2 min
Reunió de la mesa Covid-19 de Santanyí./ AJUNTAMENT DE SANTANYÍ

PalmaAquesta setmana ha entrat al registre de l'Ajuntament de Santanyí un escrit acompanyat amb de més de 500 firmes per demanar l'obertura de la Unitat Bàsica de Salut de s'Alqueria Blanca.

Segons ha explicat Josefa Barceló a la batlessa de Santanyí, Maria Pons, la població de s'Alqueria té molta gent gran amb dificultats per desplaçar-se al Centre de Salut de Santanyí i l'atenció sanitària telefònica no és prou eficaç, de manera que fins i tot es produeixen casos de diagnòstics erronis. Per aquests motius, molta gent acaba anant directament a l'Hospital de Manacor.

El document que s'ha presentat al Consistori explica detalladament aquests problemes i, acompanyat de les 500 signatures, demana el suport del consistori santanyiner per fer arribar aquesta preocupació a la Conselleria de Salut i Consum. La batlessa de Santanyí s'ha compromès a traslladar-la i donar-hi tot el suport des de la institució municipal.

Aquest dimarts s'ha presentat la preocupació dels veïns als responsables del Centre de Salut de Santanyí en la tercera reunió de la mesa de seguiment del covid-19 del municipi. Maria Pons ha assenyalat que "els pobles del terme on hi havia unitats bàsiques de salut han de recuperar, en la mesura que sigui possible, l'atenció mèdica continuada presencial. El cas de s'Alqueria Blanca el tenim damunt la taula perquè ens han fet arribar les signatures, però a altres nuclis com Calonge o es Llombards hi tenim situacions similars".

La batlessa també ha posat sobre la taula la preocupació del Consistori davant l'allau de pasteres que hi ha hagut les darreres setmanes. Pons ho ha valorat assegurant que "sabem que la situació d'aquestes persones és molt difícil i per això es llancen a la mar per arribar a les nostres costes, i feim tot l'esforç per atendre-les tan bé com podem, però sense un suport adequat estam posant en risc els policies i els guàrdies civils. Les institucions s'han de posar en marxa, perquè ja anam prou justos d'efectius com per haver de posar en quarantena agents perquè no han estat protegits correctament".

A més, el regidor d'Emergències i tinent de batle, Joan Gaspar Aguiló, ha presentat el protocol que s'ha preparat per al dia de Tots Sants, i per a les jornades anteriors i posteriors, als cementeris del terme. L'horari de visita serà de les 8 a les 18 h, amb aforament limitat i portes d'entrada i sortida separades per evitar aglomeracions.

stats