Contaminació
Part Forana 13/02/2023

Podem Alcúdia denuncia que l'aigua corrent d'Alcanada no és apta per al consum humà

L'agrupació demana remunicipalitzar la gestió perquè la terbolesa supera els màxims establerts

1 min
L'Illa d'Alcanada.

Podem Alcúdia ha alertat que l'aigua de la xarxa d'Alcanada no és apte per al consum humà i ha demanat a l'Ajuntament que garanteixi la qualitat. "La terbolesa és de 14.000 NTC (partícules sòlides) quan el màxim recomanat per l'OMS és de 5", argumenta l'agrupació referint-se a les dades publicades en l'última anàlisi de control del Sistema d'Informació Nacional d'Aigües de Consum (SINAC).

No és la primera vegada que l'agrupació ho denuncia. Fa tres anys, ja alertà que en la pàgina web de l'empresa concessionària del servei no s'avisava la població: "Ja el 2020 alertàrem l'Ajuntament que se subministrava aigua no apta per a la població i la gestora no informava d'això a través dels rebuts", han concretat en un comunicat on també demanen que es remunicipalitzi el servei. "No podem permetre deixar l'aigua de tots en mans d'unes empreses privades que no garanteixen la qualitat", han puntualitzat.

Podem considera que l'empresa municipal EMSA hauria d'assumir el servei i ha recordat que ACASA no disposa de contracte: "L'empresa privada ho gestiona des de fa més de 50 anys sense títol concessional ni contracte. Apostam per la gestió directa a través d'EMSA".

stats