Part Forana 06/05/2021

Alcúdia aprova el projecte per reconvertir el poblat de Gesa en una urbanització de luxe

Tots els partits polítics de l'Ajuntament del municipi hi han votat a favor

ARA Balears
1 min
Poblat de Gesa a Alcúdia./ M.B.

Alcúdia ha aprovat durant el ple d'aquest dijous el projecte que reconverteix l'antic poblat dels treballadors de Gesa en una urbanització de luxe. Tots els partits polítics del consistori han votat a favor d'aquest projecte. La batlessa d'Alcúdia, Bàrbara Rabassa, ho qualifica de "molt bona notícia" i recorda que "és una zona protegida i que estava totalment degradada".

Cal recordar que aquest poblat va ser dissenyat per l'arquitecte Josep Ferragut per als treballadors de la central d'Alcanada als anys 60, està protegit en el catàleg municipal com a exemple d'arquitectura industrial de l'època, fet que obliga a conservar totes les construccions originals. En un principi, la promotora plantejava construir 18 piscines –16 privades i 2 comunitàries–, però només se'n farà una de comunitària.

El poblat ocupa una parcel·la de 28.707 metres quadrats vora la carretera d'Alcanada, just davant la central. Inclou 15 habitatges unifamiliars aïllats, 14 d'adossats, l'església de Sant Pere, la casa del capellà, una edificació d'usos diversos que en el seu moment va albergar el primer economat d'Alcúdia i també un casino. "Es mantindran el volum, les alineacions i la rasant de les edificacions existents, mentre que quedaran fora d'ordenació les edificacions annexes, cobertes i ampliacions que s'han realitzat posteriorment", ha dit Rabassa.

stats