Part Forana 02/06/2022

Els ajuntaments tindran la darrera paraula sobre els treballadors que superin el procés d'estabilització

El Consell es farà càrrec del concurs i de l'examen d'oposició, però les entitats locals faran els nomenaments finals

2 min
El conseller d’Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, durant la reunió amb els tècnics dels ajuntaments a la seu de la FELIB

El nomenament final dels interins públics que hagin de passar pel procés d'estabilització recaurà en cada una de les entitats locals a les quals vulguin treballar els aspirants. Així ho ha explicat aquest dijous el conseller d'Hisenda i Funció Pública, Josep Lluís Colom, en una reunió on ha especificat als tècnics i polítics en què consistiran els tràmits per complir l'obligació estatal de posar fi a la temporalitat a l'Administració pública.

En concret, els ajuntaments que ho desitgin es poden adherir a la nova Escola Mallorquina d'administració pública del Consell perquè es faci càrrec de la publicació de totes les convocatòries, del concurs i l'examen d'oposició dels professionals, que es presentaran de manera telemàtica, segons ha explicat Colom. Una vegada acabat el procés, la institució insular comunicarà a les entitats locals els aspirants que han superat les proves perquè puguin escollir, segons l'avaluació i els mèrits, el treballador que ocuparà la plaça.

Pel que fa al sistema de selecció, el personal dels ajuntaments que acumuli un mínim de tres anys en situació temporal ininterrompuda s'haurà de sotmetre el 2023 a un concurs o un examen d'oposició per mantenir el lloc de feina. Només els treballadors anteriors al 2016 i que, per tant, faci més de set anys que fan feina al mateix lloc, evitaran l’examen i entraran per concurs de mèrits.

Ara bé, el Consell encara no ha definit alguns detalls, com la possibilitat que una persona vulgui aspirar a més d'una plaça. "S'està polint el plantejament dels exàmens", ha dit el conseller. El que sí que ha demanat el conseller Colom durant la reunió ha estat la cessió de funcionaris dels ajuntaments per conformar els tribunals.

A la reunió hi han assistit representants dels ajuntaments que han fet al Consell de Mallorca l'encàrrec de gestió del procés d'estabilització de la funció pública. Els consistoris representats han estat Alaró, Alcúdia, Algaida, Ariany, Artà, Binissalem, Búger, Capdepera, Consell, Deià, Estellencs, Fornalutx, Lloret de Vistalegre, Manacor, Maria de la Salut, Sencelles, Sineu i Son Servera, a més de la Mancomunitat del Raiguer.

stats