Aparcament
Part Forana 21/07/2022

Santanyí podrà reobrir l'aparcament de Cala Llombards

La comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca durà a aprovació la modificació de les Normes Subsidiàries que va presentar l'Ajuntament

2 min
Cala Llombards./ ARXIU

PalmaL'Ajuntament de Santanyí podrà reobrir l'aparcament de Cala Llombards. Segons ha avançat Diario de Mallorca i ha pogut confirmar l'ARA Balears, aquest divendres es durà a terme la comissió d'Urbanisme del Consell de Mallorca on es durà a aprovació la modificació de les Normes Subsidiàries que va presentar el consistori municipal per poder regularitzar la situació de l'aparcament.

Una vegada que s'aprovin aquest divendres aquests canvis, l'Ajuntament de Santanyí ja tindrà la competència per obrir o no aquest lloc, segons han informat fonts del Consell. Ja en el moment en què van presentar les modificacions, la batlessa, Maria Pons, va remarcar la necessitat que la tramitació es fes aviat, ja que els qui han patit les conseqüències "són els veïns de Cala Llombards i s’Almunia". En aquest sentit, segons el mitjà local, l'Ajuntament té la intenció que la part administrativa que és de la seva competència s'activi quan es publiqui l'acord en el BOIB.

Segons fonts municipals, la intenció és poder fer l'exposició pública, l'aprovació del projecte i la junta abans que acabi el mes de juliol a fi d'obrir l'aparcament a principis d'agost. Tot i això, des de l'Ajuntament han reconegut que el projecte no es podrà iniciar aquest estiu, sinó que reobriran l'espai pels residents i visitants, i de cara a l'hivern començaran amb els canvis. Actualment el solar de fora vila compta amb unes 300 places, però l'objectiu és fer un aparcament regulat i asfaltat amb places reservades per minusvàlids i punts de càrrega per cotxes elèctrics.

Context

Cal recordar que el Consistori municipal va haver de fer aquestes modificacions perquè era necessari canviar la classificació d’un solar annex a la zona d’aparcament que ha de passar a ser zona verda urbana privada. En concret, es tractava d’un tràmit que exigia l’organisme supramunicipal i que feia falta per poder executar les obres a l’aparcament, tancat des del setembre del 2021 per ordre de l’Agència de Defensa del Territori de Mallorca. Aquest aparcament és el que s'utilitza per anar a les platges de Cala Llombards, el Caló del Moro i Cala s’Almunia.

stats