Part Forana 11/03/2022

L'Ajuntament de Lloret veu perillar els plans de convertir el convent en un parador

La reforma de l'edifici ha estat projectada perquè fos el primer parador nacional de les Balears, però la nova llei turística ho deixa en interrogant

1 min
Convent de Lloret de Vistalegre

L'Ajuntament de Lloret de Vistalegre veu perillar el projecte de convertir el convent dels dominics en un parador a causa de la moratòria que conté la nova llei turística i que preveu el bloqueig de les places. Així, queda en interrogant que es puguin complir les intencions del consistori, i el batle del municipi, Antoni Bennàsser, espera resoldre el dubte dilluns en una visita prevista del conseller insular de Turisme i Esports, Andreu Serra, entre altres autoritats.

De fet, la reforma de l'edifici ha estat projectada perquè el convent es converteixi en el primer parador nacional de les Balears. Així, el consistori va posar a disposició de la Secretaria de Turisme de l'Estat el lloc el mes de desembre, abans de conèixer el contingut de la nova llei autonòmica. El convent, que data del segle XVII, tindria entre 12 i 16 habitacions i es gestionaria a través d'una concessió o de la mateixa Secretaria de Turisme.

Mentre arriba la resposta de l'Estat i s'aclareixen els dubtes que depenen del Consell –ja que les competències turístiques passen a mans de la institució insular a partir del mes d'abril–, la rehabilitació del convent es troba en la darrera fase i es finalitzarà les pròximes setmanes. El batle de Lloret insisteix en el fet de trobar una utilitat al lloc, després que la reforma hagi estat finançada pel Consorci de la Borsa d'Allotjaments Turístics.

Rentat de cara al municipi

A banda de la reforma del convent, també es troben en marxa les obres de millora del Centre Parroquial i la piscina municipal, actualment en fases avançades. De fet, des de l'ajuntament esperen que la piscina estigui enllestida el mes d'abril i l'edifici parroquial el mes d'agost.

stats