Part Forana 19/10/2020

L'Ajuntament de Felanitx proposa alternatives per millorar la Unitat Bàsica de Salut de Portocolom

L'edifici del centre sanitari pertany a l'Estat, cosa que dificulta la possibilitat de dur-hi a terme qualsevol acció

T.riera
1 min
Unitat Bàsica de Salut de Portocolom./ AJUNTAMENT DE FELANITX

ManacorL'Ajuntament de Felanitx proposarà dues alternatives a la Conselleria de Salut per millorar les condicions de la Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Portocolom. L'edifici on s'ubica, a la Casa del Mar, pertany a l'Estat i qualsevol acció que s'hi vulgui dur a terme implica la necessitat de permisos que, normalment, se solen retardar.

La primera alternativa del Consistori consisteix a cedir el centre cívic perquè es pugui canviar de lloc l'UBS. L'edifici on actualment hi ha el centre sanitari, al costa de la plaça de Cas Corso, ha quedat obsolet i presenta un aspecte degradat. En cas que el centre cívic no compleixi els requisits de Salut, l'Ajuntament proposa una segona alternativa que consistiria a cercar un solar per construir-ne un de nou.

El batle de Felanitx, Jaume Monserrat ha indicat que "és una reivindicació històrica que arriba per part de les persones que viuen a Portocolom. A l'actual Unitat Bàsica i el seu voltant hem tingut molts de problemes de neteja i reparacions. Per aquest motiu ens agradaria que l'UBS estigués ubicat en un centre municipal i en millors condicions, ja que és un servei imprescindible".

La regidora de Salut, Catalina Soler, ha manifestat, que "avui fa una setmana que demanàrem cita per asseure'ns amb el director general, Juli Fuster, i encara no hem obtingut resposta per motius d'agenda. Sabem que tenim una crisi sanitària i per això hem demanat aquesta reunió".

Soler ha afegit que "sabem que els tràmits burocràtics són lents i per això ens hem posat en marxa perquè sigui una realitat com més aviat millor. Els ciutadans de Portocolom tenen dret a tenir una bona atenció sanitària".

stats