Part Forana 04/04/2022

Felanitx imparteix classes de castellà a ucraïnesos i deixa el català per a més endavant

Al municipi hi ha 16 refugiats en acollida, cinc dels quals són infants escolaritzats al poble

1 min
Ciutadans d'Ucraïna arriben a Mallorca

L'Ajuntament de Felanitx ha iniciat aquest dilluns un curs de castellà per als refugiats d'Ucraïna que es troben en acollida al municipi. Segons fonts del Consistori, ells mateixos usuaris demanaren aprendre la llengua i, una vegada qualificat el nivell de castellà, se'ls oferirà la possibilitat d'aprendre català.

Així, el primer grup d'aquest curs està integrat per sis persones majors de 16 anys i està previst que rebi classes durant un any. Cal tenir en compte que al municipi hi ha 16 persones en acollida provinents del país atacat i cinc són infants de Primària escolaritzats als CEIP Joan Capó i Sant Alfons - Es Lledoner.

En concret, les classes es fan de manera presencial a l'edifici de l'antiga Estació Enològica i, pel Consistori, "és una manera que aquestes persones tinguin un punt de trobada entre elles i es puguin començar a defensar en una de les dues llengües", segons informen en una nota.

La regidora de Serveis Socials, Catalina Soler, ha remarcat que "una de les barreres més importants és l'idioma" i ha recordat que l'Ajuntament té una professora de castellà i català que imparteix classes a altres col·lectius. "A tots aquests joves ucraïnesos que han vingut aquí els donam aquestes classes de castellà perquè almenys l'idioma no sigui una barrera entre ells i nosaltres", ha dit.

stats