Part Forana 21/03/2022

El Govern revisarà el projecte de la via Verda arran de la polèmica suscitada a Alaró

El batle del municipi s'ha reunit aquest dilluns amb el conseller de Mobilitat i Habitatge

1 min
Manifestació 'Via Verda així no' aquest diumenge

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge s'ha compromès a tornar-se a reunir amb els veïns d'Alaró per revisar el projecte de la via Verda arran de la polèmica que ha suscitat el projecte al poble. Així ho han confirmat fonts de la Conselleria i el batle del municipi, Llorenç Perelló, que s'ha reunit aquest dilluns amb el conseller Josep Marí.

D'aquesta manera, la Conselleria ha assegurat a l'ARA Balears que "analitzarà les al·legacions presentades per veure quines es poden acceptar i quines no". Per part seva, Perelló ha assegurat que el Govern està disposat a "perfilar" el traçat, tot i que s'ha d'estudiar.

Cal recordar que aquest és un projecte controvertit al municipi. Tant, que existeixen dues plataformes diferents de veïns que defensen un model diferent de com ha de ser el disseny de la via Verda. El problema principal recau en el traçat del camí. El grup Via Verda Així No, que té el suport de l'Ajuntament, defensa que es faci un camí i un carril bici devora la carretera d'entrada al poble, mentre que la plataforma Volem Via Verda, amb la qual s'ha reunit la Conselleria en primera instància després d'anys d'insistència, es mostra favorable a una via que segueixi el traçat de les antigues vies del tramvia fins a l'estació de tren Consell-Alaró.

Cal recordar que aquest diumenge més d'un centenar de persones varen participar en una marxa de protesta contra el disseny plantejat pel Govern. Això, dies després que la plataforma Volem Via Verda convocàs una reunió informativa a la qual varen assistir membres de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge i un centenar de veïns.

stats