Part Forana 26/04/2022

Llucmajor no reparteix totes les ajudes per als comerços i haurà de retornar-ne la diferència

Des del Consistori reconeixen que algunes subvencions no han tingut èxit entre els establiments dels municipis

2 min
Ajuntament de Llucmajor./ M.B.

L'Ajuntament de Llucmajor no ha repartit tots els doblers de les dues principals línies d'ajudes destinades als comerços per fer front a la crisi covid. Mentre l'oposició critica l'estratègia del Consistori per adjudicar-les, a l'Ajuntament han reconegut que algunes partides, com les dels bons de descompte per als clients, "lamentablement, no han tingut èxit" entre els comerciants del municpi, segons ha explicat a l'ARA Balears la regidora de Comerç, Mercats i Fires, Noemí Getino.

Així, el grup MÉS per Llucmajor ha denunciat que s'hauran de retornar al Consell de Mallorca i al Govern 150.000 euros aproximadament. Cal tenir en compte que, a banda dels 275.000 euros que varen aportar les institucions supramunicipals, l'Ajuntament va ascendir la xifra fins a 1,5 milions d'euros, segons ha explicat el regidor de l'oposició, Miquel Serra. Ara bé, segons l'esquerra municipal, la partida "no s'ha sabut gestionar" i "s'ha deixat perdre".

Els motius recauen en els requisits per accedir a una de les convocatòries, com per exemple, tenir la llicència d'activitat en regla o tenir les finances al dia, segons explica la regidora Getino. Per a l'oposició, les bases eren "inassumibles" per ala majoria dels negocis, segons assegura Serra.

Per altra banda, MÉS ho atribueix a una "manca de promoció i informació" per als comerciants. Per part seva, la regidora explica que "fins i tot es van contractar informadors per difondre com funcionava la sol·licitud", però reconeix que "no troba explicació" pels pocs nombres de comerços que s'han adherit a les convocatòries de la bonificació de descompte per als clients -en la primera van ser 12 i en la segona, 6-. Segons MÉS per Llucmajor, hi havia 300.000 euros en bons, però només se n'han repartit 4.600, és a dir, un 1%.

Igualment, des del Consistori han assegurat que la intenció és repartir totes les ajudes i estudiaran la manera de fer-ho. De fet, han explicat que el fet de tenir una associació de comerciants "facilitaria molt les coses", tot i que assumeixen que "no és fàcil la seva creació, i menys en els moments en què ens trobam", ha dit Getino.

stats