Part Forana 08/09/2016

Sant Llorenç enllesteix l'ampliació del col·legi de Son Carrió

L'Ajuntament posa a punt els centres escolars del municipi, la major part dels quals presenten manca d'espai

Ara Balears
2 min
La regidora d'Educació i el director del col·legi de Son Carrió, revisant el centre.

Sant LlorençL’Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar està redactant el projecte d’ampliació del CEIP Sant Miquel de Son Carrió per solucionar la manca d’aules amb vista al proper curs escolar. Mentrestant, s’ha instal·lat una altra aula prefabricada. En total n’hi haurà tres. El projecte d’ampliació inclou la construcció de tres aules, un vestíbul per dur-hi a terme activitats diverses i uns sanitaris. Aquestes instal·lacions es construiran dins eel pati actual. L’Ajuntament ha comprat un solar, on ubicarà la nova zona d’esbarjo, després de modificar les normes subsidiàries per canviar l’ús d'aquest espai.

"Volem que l’ampliació de l’escola sigui una realitat el curs 2017-2018, i per això hem començat a redactar-ne el projecte. Després el remetrem a l’Ibisec –Institut balear d’infraestructures i serveis educatius– perquè l’executin tan aviat com sigui possible", assenyala la regidora d’Educació, Alicia Duran. Duran explica que l’Ajuntament també ha enviat un informe a l’Ibisec per poder tombar una paret d’una petita sala que dóna al vestíbul de l’actual edifici i guanyar, d'aquesta manera, un poc espai. Al mateix centre, l’Ajuntament ha instal·lat unes barreres al pati d’infantil per separar els alumnes de 0 a 3 anys dels de 3 a 6 anys. I se n'ha retirat una caseta de fusta que es trobava en males condicions.

Altres col·legis del municipi

En el cas del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma, l’Ajuntament ja ha remès el projecte d’ampliació a la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres de la Conselleria d’Educació i també a l’Ibisec. Ara, s’espera una resposta per part d’aquests organismes. El Consistori ha hagut de modificar la normativa urbanística per poder requalificar una zona verda, canviar-la de lloc i així fer possible l’ampliació de l’escola.

Enguany, per poder solucionar la manca d’espai s’han instal·lat dues aules prefabricades i uns sanitaris. En total hi ha quatre aules prefabricades. També s’ha anivellat el terreny i s’hi han instal·lat rampes per accedir a les aules prefabricades. En totes les escoles, l’Ajuntament hi ha realitzat obres de manteniment a les canonades i a les instal·lacions elèctriques. En el cas del CEIP Punta de n’Amer també s’hi han pintat les façanes d’Infantil i de Primària i s’hi ha arreglat la barana d’accés, que es trobava en molt mal estat, explica la regidora.

Al CEIP Mestre Guillem Galmés, a Sant Llorenç, l’Ibisec hi ha reforçat els forjats. Duran recorda que l’Ajuntament va redactar l’informe de deficiències i el projecte de reforma per agilitar les obres a l’escola, i explica que actualment es redacta un projecte de millora de la calefacció que també enviaran a l’Ibisec.

L’edifici d’aules i d’administració del CEIP Mestre Guillem Galmès va ser construït a l’inici de la segona meitat del segle passat. A principis dels anys 80 es va ampliar l’edifici i l’immoble original, que tenia forma de L, es va transformar en una planta en forma de U. La zona on es van detectar les deficiències que s’hi han arreglat corresponen a un forjat del sostre de la planta baixa de la part ampliada.

stats