El Govern i l'Ajuntament d'Alcúdia investiguen la manera de consolidar el petit comerç

La Conselleria recorda als empresaris els programes d'ajuda que estan oberts 

El conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Neguereula, s'ha reunit aquest dimecres amb l'Ajuntament d'Alcúdia per analitzar la situació del petit comerç a la zona, establir ponts de col·laboració institucional i l’adhesió a diverses campanyes dirigides a forns i comerços familiars, i, especialment, mirar de cercar fórmules que afavoreixin la idea de mantenir oberts determinats tipus de comerç tot l'any.

Des de la Conselleria s'ha recordat als forners la importància d'assolir el distintiu de qualitat del pa tradicional. També s'ha informat sobre els programes de formació dual, el programa de promoció iComerç i els ajuts per a la contractació i l'autocupació.

El batle, Antoni Mir, ha destacat la bona sintonia entre les institucions i ha recordat que a escala municipal es fa la divulgació dels programes de promoció que tutela la Conselleria i que van dirigits al comerç tradicional.

Antoni Mir ha posat en relleu que el fet de passar de 80.000 habitants a l'estiu a 20.000 habitants durant l’hivern "és una situació prou difícil per a la supervivència del petit comerç". Per això, ha destacat la importància de mirar d’allargar la temporada turística o trobar altres sistemes per poder mantenir-los oberts, com ara una baixada d’impostos, entre altres fórmules.