Parlament
Política Parlament 20/11/2023

Ribas recorda al Govern que "no pot governar sense Vox" i l'insta a complir l'acord d'investidura

El PP i Vox mantenen la segona reunió de seguiment del pacte a les portes de la votació dels pressupostos

2 min
Idoia Ribas, Manuela Cañadas, Sergio Rodríguez i Agustin Buades

PalmaEl PP i Vox s'han reunit aquest dilluns en la segona reunió de seguiment del pacte de governabilitat que va permetre la investidura de Marga Prohens. Totes dues formacions han evitat donar detalls de la trobada, que es produeix a les portes de la votació dels pressupostos del Govern. Aquest dimarts es debaten les esmenes a la totalitat als comptes, i la setmana que ve s'espera que el text definitiu es validi de manera definitiva a la Cambra. Minuts abans de la trobada, la portaveu del grup, Idoia Ribas, ha recordat al Govern que "governa gràcies a Vox i no pot governar sense Vox".

Després que el passat divendres, el portaveu de l'Executiu, Antoni Costa, asseguràs que l'acord de governabilitat amb Vox "no diu res d'eliminar el requisit del català de la funció pública" (parla d'assegurar que no saber català no pugui "penalitzar" l'accés a l'administració) i insistís que fer-ho no està ara mateix damunt la taula del Govern, Ribas ha llançat aquest advertiment. "Tenim 62.005 motius (els vots que varen obtenir el 28M), més l'acord d'investidura amb el PP, per defensar les polítiques de Vox", ha assegurat la diputada. En el mateix sentit, ha avançat que el seu partit "exigirà" que es compleixin "tots i cadascun dels acords que conté el pacte". "El català ha tingut una discriminació positiva a les Balears, que ha implicat una discriminació negativa del castellà, i Vox vol una igualtat dels drets de tothom", ha sostingut. En el mateix sentit, ha instat el Govern balear a fer una "oposició frontal" al central, ja que, segons el seu criteri, "es basa a trencar l'estat de dret".

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Sebastià Sagreras, ha considerat a la sortida de la reunió que la trobada d'aquest dimecres ha estat "breu" i s'hi han parlat "molts temes". Tot i això, no ha concretat si s'ha parlat de pressupostos o de la moció que ha presentat l'extrema dreta amb relació a l'eliminació del requisit del català de l'administració. Els diputats de Vox, en canvi, han esquivat els periodistes abandonant la reunió per l'aparcament, i no per l'entrada principal de les dependències del Parlament, on es congregaven els mitjans.

stats