Parlament
Política Parlament 11/12/2023

El president de Formentera es nega a dimitir i pressiona els dos consellers de Sa Unió perquè marxin

Córdoba s'ha reunit amb els representants dels grups a la institució

ARA Balears
2 min
Llorenç Córdoba en una imatge d'arxiu

PalmaEl president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha convocat aquest dilluns els diferents partits després que fa una setmana el seu propi partit li exigís la dimissió sota amenaça de fer-li una moció de censura. Fa dues setmanes que manté tensions amb el Govern i la seva pròpia formació: ambdós actors l'han acusat de demanar un sobresou a canvi de mantenir el suport a l'Executiu, cosa que ell nega. Després de la trobada, Córdoba ha rebutjat dimitir i intentat forçar la sortida de dos consellers de Sa Unió. Segons la versió de la coalició, que componen el PP i Compromís per Formentera, els ha advertit que els destituirà si no abandonen l'equip de govern de manera voluntària. No obstant, el mateix Córdoba ho ha descartat en declaracions recollides per Europa Press, encara que n'ha demanat la dimissió en considerar que "són les persones que han provocat aquesta situació de manera deliberada", i en qui no confia.

Es tracta del conseller de Promoció Econòmica, José Manuel Alcaráz (PP), i la consellera Verónica Castelló (Compromís per Formentera), responsable de les àrees de Mobilitat i Gestió de Residus. Després de la reunió al Consell convocada per Córdoba, el conseller Óscar Portas (Compromís per Formentera) ha indicat que el president ha intentat "justificar davant l'oposició els seus actes", però no ha negat els fets. El president de l'organisme va assegurar que havia demanat una compensació per les despeses parlamentàries. "No dimiteix i està enrocat al Consell", ha declarat davant els mitjans. En el mateix sentit, el representant de Sa Unió ha titllat d'"irresponsabilitat" el cessament del responsable de Promoció Econòmica a punt que s'aprovin els pressupostos de 2024. "És un home que va a la deriva", ha etzibat Portas sobre Córdoba, que ja ha avançat que el proper dilluns s'intentarà reunir amb l'oposició per aportar "dignitat i estabilitat al Consell".

Els consellers de Sa Unió de Formentera han rebutjat dimitir en bloc perquè, ha dit Portas, "seria una opció encara més irresponsable, ja que el Consell ha de continuar treballant". Alguns grups de l'oposició, com Gent per Formentera, han exigit proves de la conducta de Córdoba, que els consellers de Sa Unió de Formentera han dit que no descarten presentar. D'altra banda, Portas ha dit que encara falta la signatura d'una consellera de la coalició per signar l'expulsió del seu líder.

Córdoba: "No sóc un xantatgista"

Des que va posar en dubte l'aliança amb el PP al Parlament, Córdoba mai no ha concretat quin era el motiu d'aquest distanciament respecte dels conservadors, que ja s'ha materialitzat en diverses votacions al Parlament, encara que el seu vot no és imprescindible per al Govern. En declaracions aquest dilluns ha reiterat que no està "disposat" a donar un suport incondicional a l'Executiu. En aquest sentit, ha remarcat que va fer la manifestació "perquè intentant-ho d'una altra manera" no ho aconseguia. "Al final, hom fa la declaració perquè, com a polític i com a responsable, potser s'ha d'informar de les coses", ha sentenciat.

D'altra banda, ha assenyalat que en la reunió amb els grups ha presentat proves físiques per demostrar als consellers que les acusacions llançades contra ell són "falses". "No soc un xantatgista, no soc un extorsionador, no he entrat en política per interesses personals, sinó per ajudar", ha remarcat.

stats