Formentera
Política 06/12/2023

Sa Unió expulsa Córdoba de la coalició i l’exigeix que dimiteixi de president de Formentera

Córdoba els va comunicar que la seva situació econòmica era delicada i que havia demanat a Palma un sobresou

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Marga Prohens, amb el president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba

PalmaLa coalició política de Sa Unió de Formentera ha expulsat el president del Consell insular, Llorenç Córdoba. Després de demanar-li la dimissió, els consellers de Sa Unió han anunciat que si dilluns Córdoba no dimiteix, no descarten una moció de censura. En una roda de premsa duita a terme aquest dimecres, Sa Unió ha demanat disculpes al poble de Formentera per la imatge oferida la darrera setmana. Fonts de la coalició han assegurat que són culpables de la situació "perquè van ser ells els que van confiar en Llorenç Córdoba per ser la persona encarregada d'encapçalar el projecte de canvi". "Demanam disculpes per no haver sabut veure fins on podia arribar el president", hi han insistit.

Els representants de Sa Unió han explicat que han pecat de ser ingenus i han lamentat "haver estat manipulats tan fàcilment". Divendres passat es van reunir amb Córdoba per escoltar les seves explicacions sobre les declaracions que va formular, en què, de manera unilateral, anunciava que deixaria de donar suport incondicional al Govern. Segons els consellers de la coalició, tot va començar a tenir sentit quan Córdoba els va explicar que la seva situació econòmica era delicada i que havia demanat a Palma que li trobassin un sobresou per ajudar-lo, petició que, segons Sa Unió, va formular a la presidenta del Govern, Marga Prohens.

Sa Unió considera ara que les declaracions de Córdoba es van fer amb intenció de pressionar Palma, "no pels interessos de Formentera i no pel bé de l'illa, sinó pels seus interessos personals". Així, han titllat d'"inacceptable" i "allunyada de l'ètica i la moral" l'actuació del president, de manera que divendres passat internament ja li van sol·licitar la dimissió. Aquest dimecres Sa Unió ha tornat a demanar la dimissió de Córdoba del seu càrrec com a president del Consell com de diputat al Parlament. La coalició ja ha informat la resta de partits sobre els fets i ha assegurat que Córdoba ha creat una "cortina de fum mediàtica per treure un benefici personal".

stats