Parlament
Política Parlament 28/11/2023

El PP i Vox aproven la moció que insta a eliminar el català com a requisit a l'Administració balear

El diputat de Sa Unió de Formentera es desmarca dels conservadors i s'absté

1 min
Idoia Ribas aquest dimarts al Parlament

PalmaLa majoria del PP i Vox, amb la presidenta Marga Prohens i diversos membres del Govern balear absents, han validat aquest dimarts la moció de l'extrema dreta que insta el Govern a retirar el requisit de català per accedir a places a l'Administració pública. El text no té rang jurídic, però Vox considerava imprescindible que els conservadors hi donassin suport per refermar el seu compromís amb aquesta mesura, que també està continguda a l'acord de governabilitat entre els dos partits.

La moció ha sortit endavant amb 32 vots a favor i 24 en contra. El text reclama, entre altres qüestions, impulsar el desenvolupament normatiu corresponent perquè el desconeixement del català no "penalitzi" l'accés a la funció pública, en la mateixa línia del redactat de l'acord d'investidura.

El diputat de Sa Unió de Formentera, Llorenç Córdoba, s'ha abstingut en aquesta votació. S'ha desmarcat del PP hores després d'anunciar que es planteja "seriosament" retirar-se com a soci estable del govern. Encara que va anunciar-ho poc després que esclatàs la polèmica per la contractació per part del Govern d'un càrrec processat per agressió sexual, Córdoba ha advertit aquest dimarts que el motiu d'aquest advertiment a l'Executiu no està relacionat amb això, sinó "amb Formentera", sense concretar res més.

Durant la sessió de control al Govern, Córdoba s'ha referit al projecte d'ampliació de la depuradora de Formentera, i ha remarcat que la finalització d'aquesta infraestructura és un punt del pacte d'investidura que va subscriure amb el PP. El conseller de la Mar i Cicle de l'Aigua, Juan Manuel Lafuente, ha dit que l'Executiu treballa per reformar la instal·lació.

stats