Parlament
Política Parlament 15/01/2024

Els menors tornen als toros: el PP i Vox aixecaran la prohibició via llei d'habitatge

Els populars donaran suport a l'esmena de l'extrema dreta

2 min
PLaça de Toros de Palma

PalmaEls menors tornaran als toros. En compliment de l'acord de governabilitat, el PP i Vox faran valer la seva majoria al Parlament per modificar la normativa que ho prohibia, i ho faran a través d'una esmena a la llei d'habitatge. Concretament, es modificarà l'article 12 de la Llei 9/2017 de regulació de les corregudes de bous i de protecció dels animals de les Illes Balears, que fins ara impedia "els menors de 18 anys assistir a les places de toros quan s'hi facin espectacles taurins". Un cop s'aprovi la modificació, l'única part d'aquest article que continuarà vigent és l'obligació que hi hagi un cartell advertint que "l'espectacle pot ferir la sensibilitat dels espectadors".

Vox va registrar l'esmena el passat dimecres com a part d'un paquet d'esmenes presentades al decret d'habitatge del Govern, que es tramita com a projecte de llei. La iniciativa és el punt 41 de l'acord d'investidura que els populars varen signar amb l'extrema dreta, i que establia que es tornaria a permetre l'accés de menors d'edat a esdeveniments taurins.

En un primer moment, fonts del PP varen explicar a l'ARA Balears que la iniciativa no estava consensuada. El vicepresident i portaveu del Govern, Antoni Costa, va considerar el passat divendres que introduir aquesta esmena en el decret d'emergència habitacional no era "adequat". La intenció del Govern, va remarcar, era "parlar d'habitatge". Tot i això, el portaveu del grup parlamentari del PP, Sebastià Sagreras, ha assegurat que, donat que el que demana Vox "forma part de l'acord d'investidura", hi votaran a favor.

La iniciativa del partit d'Idoia Ribas és una constant en aquesta formació. La defensa de la tauromàquia i la caça és un dels pilars del programa de Vox, com s'ha reflectit en les comunitats on governa i també al Congrés, a través d'iniciatives parlamentàries. Palma va deixar de ser antitaurina el passat mes de setembre per iniciativa de Vox, que va tenir els vots del PP. El ple de Cort també va votar a favor d'instar el Parlament a eliminar la prohibició que els menors puguin anar als toros.

stats