Parlament
Política Parlament 09/02/2024

Le Senne: "La direcció estatal em va demanar que resistís i així ho he fet"

El president del Parlament demana disculpes als ciutadans per "l'espectacle" de Vox

2 min
Gabriel Le Senne aquest matí al Parlament

PalmaEl president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha sortit aquest divendres a valorar la resolució de la crisi a Vox. Els cinc díscols han reculat i no expulsaran Le Senne ni la líder provincial del partit, Patricia de las Heras, del grup parlamentari després de dues setmanes de tenses negociacions amb la direcció estatal del partit. Els moviments de Le Senne a la Mesa del Parlament han estat clau per frenar la crisi, com ell mateix ha reconegut davant els mitjans. "La direcció estatal em va demanar que resistís i així ho he fet", ha reivindicat aquest divendres dematí al vestíbul del Parlament.

Le Senne ha considerat que el punt d'inflexió que ha duit els crítics a fer marxa enrere i acceptar la disciplina del partit han estat els dos informes que va sol·licitar als lletrats a través de la Mesa del Parlament. El primer va rebutjar l'expulsió del president i De las Heras del grup parlamentari per un defecte de forma en el procediment, la qual cosa obligava els díscols a tornar a iniciar l'engranatge per fer-los fora. El segon informe va establir que en cas de cessament del president tots els grups parlamentaris podrien presentar candidat a substituir-lo, en contra del que pensaven els díscols fa dues setmanes. Això obria la porta que el PP pogués presentar el seu propi candidat. Per la seva banda, els populars varen deixar-los clar que no eren partidaris de votar a favor d'un líder de la Cambra en guerra amb el seu propi partit. "L'informe dels lletrats ha estat important; la decisió de no cessar immediatament era encertada", ha dit.

"Tornam a fer feina amb normalitat, i esper que ara anem parlant i puguem solucionar qualsevol controvèrsia que quedi", ha remarcat Le Senne, que ha admès que les tensions derivades de la crisi encara no s'han superat. Per part seva, ha dit, no hi ha cap ferida oberta. En el mateix sentit, ha descartat que la direcció de Vox prengui represàlies contra els díscols, com ara retirar el càrrec de portaveu del grup a Idoia Ribas. "Ells ja no insistiran en la nostra expulsió i tampoc no se'ls expulsarà del partit", ha dit. "Hi ha hagut una controvèrsia gran, que en aquesta ocasió ha sortit a la llum pública, d'una manera una mica aparatosa", ha admès Le Senne: "Però s'ha solucionat i esperem que no tingui més conseqüències". En el mateix sentit, ha demanat "disculpes als ciutadans" per "l'espectacle" que ha donat el seu partit: "El Parlament no n'ha sortit reforçat", ha lamentat.

Ribas considera la reconciliació un "punt d'inflexió"

Una vegada més, els díscols han valorat la resolució del conflicte sense admetre preguntes. La portaveu de Vox al Parlament, Idoia Ribas, ha considerat en un comunicat que la reconciliació és un "punt d'inflexió", i ha remarcat que comença una nova etapa en el funcionament intern del grup en què la qüestió lingüística no serà l'única prioritat. "Estam convençuts que aquesta oportunitat suposarà donar estabilitat al Govern i possibilitarà avanços en els compromisos programàtics" amb el PP.

stats