Parlament
Política Parlament 20/12/2023

El diputat de Formentera nega haver obtingut beneficis personals a canvi del suport als pressupostos

Córdoba ha passat de trencar amb el PP a votar 'sí' als comptes de l'Executiu

2 min
El diputat de Sa Unió de Formentera, Llorenç Córdoba, aquest matí al ple

PalmaEl PP ha aconseguit el suport de Vox pels pressupostos després d'una dura negociació. Però, en paral·lel, el diputat de Sa Unió per Formentera, Llorenç Córdoba, que en les darreres setmanes va anunciar que es plantejava deixar de ser soci estable del PP, i fins i tot es va canviar de seient al ple, ha tornat al pacte. Dilluns va anunciar que també votaria a favor dels comptes, sense aclarir què l'ha fet canviar de posició. En el debat de la partida de la Conselleria d'Economia i Hisenda, i davant les preguntes de l'oposició, el parlamentari ha negat haver obtingut beneficis personals a canvi del seu 'sí' als pressupostos: "Aquest diputat no ha demanat ni rebrà res més del que està previst al reglament d'aquest Parlament".

Córdoba ha fet aquestes declaracions després de la intervenció de la diputada del PSIB, Pilar Costa, que ha exigit al vicepresident i conseller d'Economia, Antoni Costa, que aclareixi "quin ha estat el preu" del suport del formenterer: "Han muntat un pollastre sideral a Formentera i venen aquí com si no passàs res". El Govern va arribar a assegurar públicament que el parlamentari havia intentat pressionar el PP condicionant l'estabilitat de l'Executiu a cobrar un sobresou de 4.000 euros, i la coalició de Córdoba, Sa Unió de Formentera, n'ha demanat la dimissió. En el ple, el també president del Consell Insular de Formentera ha assegurat que el seu suport als comptes "és clar que ha costat un preu". Aquest ha estat, ha assegurat, "signar i comprometre's a complir un pacte de 20 punts amb Sa Unió", en referència a l'acord d'investidura subscrit entre les dues parts després del 28-M, així com negociar "partides als pressupostos". Per la seva banda, el vicepresident s'ha limitat a destacar que totes les esmenes de Sa Unió de Formentera (una dotzena) s'han aprovat.

Sa Unió torna a demanar la dimissió a Córdoba

En paral·lel, els consellers de Sa Unió, a Formentera, han tornat a reclamar a Córdoba que dimiteixi en declaracions als mitjans. "Per lògica, acabarà dimitint", ha considerat el conseller Óscar Portas, tal com recull Europa Press: "És una persona sola que es troba com a president del Consell, que no pot comptar amb el seu equip". El passat 6 de desembre el partit va acusar Córdoba d'haver demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, un sobresou a canvi de mantenir la seva aliança política, uns fets que l'Executiu va confirmar en roda de premsa. La coalició va decidir expulsar Córdoba del partit i va plantejar-se fer una moció de censura per desallotjar-lo del Consell, però el seu escó és nominal al Parlament (només ell hi pot renunciar). Per la seva banda, el conseller José Manuel Alcaraz ha acusat Córdoba d'una "traïció que no havia vist mai": "La força i la unió dels vuit consellers és el que ens ha permès continuar en el dia a dia".

stats