Parlament
Política Parlament 30/11/2023

Córdoba considera que el PP assumeix "massa postulats de Vox"

El diputat de Sa Unió de Formentera assegura que negocia amb el Govern per mantenir l'aliança al Parlament

ARA Balears
1 min
El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba

PalmaEl president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha considerat aquest dijous que el PP està "assumint massa postulats de Vox". El representant de Sa Unió de Formentera al Parlament ha llançat aquesta crítica als seus socis parlamentaris, la primera concreció sobre els motius del seu descontentament des que dilluns passat va assegurar que es plantejava "seriosament" retirar-se com a aliat estable dels conservadors. En el ple de dimarts es va desmarcar amb una abstenció de la votació de la moció de Vox que instava el Govern a eliminar el requisit de català de la funció pública, i que va sortir endavant amb el suport del PP.

Tot i això, Córdoba ha defensat també que considera que el Govern no està donant a Formentera "la importància" suficient. Sigui com sigui, el diputat –l'únic del seu partit– ha evitat donar més detalls de la seva posició, perquè ha assegurat que es troba en negociacions amb l'Executiu: "Evidentment, té a veure amb Formentera". El pacte d'investidura de Marga Prohens, ha insistit, s'està complint "en part". El representant de la coalició del PP i Compromís amb Formentera també ha asseverat que cal "demostrar realment la importància i la independència de Formentera dels temes de color polític", i ha reiterat que les seves idees no passaran per damunt de l'interès del poble de Formentera "en cap moment".

Córdoba va anunciar que es plantejava trencar amb el Govern poc després que esclatàs la polèmica sobre el vicepresident Antoni Costa, per haver contractat una persona imputada per un presumpte cas d'agressió sexual. Amb tot, ha negat tenir cap intenció de tombar el Govern.

stats