05/02/2023

Victòria sorprenent i merescuda

2 min

Que el Madrid no xuti entre els tres pals en tot el partit, durant gairebé 100 minuts, és senyal que o bé no té punteria o que el Mallorca ha fet un exercici defensiu excel·lent. L’equip d’un desdibuixat i summament emprenyat Carlo Ancelotti s’ha vist incapaç ni de treure un punt de Son Moix. Podríem dir que el Madrid no marca ni de penal. Així ha estat quan, al minut seixanta, Rajkovic ha fet falta clara a Vinicius dins l’àrea. Però, en l’oportunitat més clara del partit i, de fet, l’única, Marco Asensio no ha pogut superar el porter mallorquinista. No sabem si el jugador mallorquí quedarà sota sospita, després de no haver encertat, això sí: l’oportunitat ha estat desbaratada pel porter serbi. A partir d’aquí, el Madrid s’ha dedicat a mantenir el control de la pilota, sense gens de profunditat, ni tan sols amb la velocitat de Vinicius en un torcebraç que ha mantingut tot el capvespre amb Maffeo i del qual en la majoria d’accions ha sortit guanyador el lateral del Mallorca. Si totes les mirades estaven centrades en el jugador brasiler, per sort tot ha quedat en el camp i en qualque falta rebuda i tornada pel madridista, que, com Maffeo, també ha estat amonestat.

Però en un to futbolístic més aviat discret, qui ha destacat ha estat Muriqi. El davanter kosovar no ha marcat, però ha intervingut en un bon grapat de jugades tant defensives com ofensives i en una ha aconseguit que Nacho, central del Madrid, s’introduís la pilota a la seva porteria. Tot això passava al minut tretze i quedava més d’una hora perquè l’actual campió de lliga i d’Europa arreglàs les coses. Però el Mallorca i Javier Aguirre ho han tengut molt clar des del principi, malgrat la baixa sensible de darrera hora de Valjent. El mexicà ha posat de titular Gio devora Raillo i la jugada li ha sortit perfecta, ni tan sols ha hagut de recórrer a cap de les noves incorporacions. Per tant, l’aficionat haurà d’esperar un altre partit per veure debutar els darrers fitxatges.

Mentrestant, el Mallorca se'n va als vint-i-vuit punts a la classificació, una xifra extraordinària que referma el seu bon moment, sobretot quan juga de local. Ara l’esperarà un Sevilla millorat, però que encara arrossega problemes. Serà dissabte a les 18.30 h.  

stats