16/12/2022

Victòria! Victòria Frederica!

2 min

Com que m’encanta fer safareig, i, en la versió 2.0, fer bugaderia, no em perdo els articles d’en Joan Callarissa, que t’expliquen notícies de les del cor, però amb la necessària coartada irònica. Així doncs, sé que la filla de la que hauria de ser reina d’Espanya, (Doña) Elena, se n’ha anat a viure al Palau de la Zarzuela “malgrat que no és membre de la família reial”. En Callarissa diu que na Victòria Frederica s’hauria barallat amb la Doña i ha decidit anar a viure amb la iaia.      

Hauria pogut anar a viure amb el pare, però el pare, com ella, la de Paraules d’amor, qui sap on és, qui sap on para? A més a més, entenc que a la noia li costi. Com que quan era espòs de la Doña es vestia amb capes de tuno, t’imagines, també, que per casa vagi amb espalmatòries i gorres de dormir. Te’n vas a buscar aigua a mitja nit, te’l trobes a la cuina en bata i ja esperes que t’encarregui una missa de rèquiem.

Hauria pogut anar a viure amb l’avi, però l’avi, i perdó per la rima, és a Abu Dabi. I, allà, una influencer hi té poc a fer. Li queden els tiets Letícia i Felip, però els tiets no l’haurien acceptat mai, ni a ella ni al seu germà, Froilà de Tots els Sants. I pel que fa als altres tiets, van cadascú pel seu cantó i prou feina tenen. És una gran decisió, la que ha pres aquesta emprenedora. A ca la iaia sempre ho tens tot fet. Et fan el llit, et fan l’esmorzar i et porten la beguda isotònica en una safata de plata. Et diuen “senyora” anys abans del que tocaria. No has de llençar les escombraries. La roba apareix miraculosament plegada a l’armari, que és immens. No has de patir per la targeta del metro, perquè no has de patir per agafar el metro. És una sàvia decisió. Anant a viure a palau, Victòria Frederica evita la gentrificació.

stats