30/01/2024

La unitat indestructible de Vox

2 min
Gabriele Le Senne i Ignacio Garriga, aquest dimarts al Parlament

Esborronada, llegeixo a l’Ara Balearsles claus per comprendre el trencament de Vox”. M’hi capbusso, esclar, perquè tinc el cor negre i m’agrada molt veure l’extinció de les espècies. Diu que en aquest partit “totes les decisions passen per la cúpula de Madrid, que manté un control ferri dels seus representants”. Fins aquí res de particular. Però vet aquí que a les Balears “Vox va integrar la formació Actúa Baleares”, que “va fer de les qüestions relacionades amb la llengua i l'educació el seu principal cavall de batalla”. I, esclar, diu l’ARA que aquesta fusió ha fet que “la sucursal illenca sempre hagi tingut un perfil més independent respecte de Madrid”. 

O sigui, trenquen perquè volen autonomia? Manel, baixa. Però com pot, el partit que aboliria les autonomies, voler tenir més autonomia? ¿Estan insinuant que no els agrada que les decisions passin per Madrid? I per què? Perquè Madrid no coneix la realitat balear dels voxaires balears? Però on s’és vist, aquesta sedició?

¿Si volien més autonomia era perquè es pensaven que, en segons quin cas pràctic, per exemple el seu, aquesta autonomia era necessària? En altres casos ho seria? ¿Estan insinuant, amb el seu anhel, que la microgestió és útil? ¿Estan qüestionant, d’aquesta manera, la unitat sagrada de Vox?

Em sembla molt bé que des de Madrid s’hagi avortat aquesta revolta, se’ls hagi dit “¿Qué pone en tu carné de militante?” i se’ls hagi expulsat. La independència no porta enlloc, el que porta a tot arreu és la unitat, la unitat sagrada i indestructible. I encara trobo que han fet poc, des de Madrid. Jo, si fos l’Ortega Smith o l’Abascal, els hauria acusat de violència ambiental i, per tant, de sedició i terrorisme.

stats