12/03/2023

Tots els punts són bons

2 min

Sumar un punt en aquestes altures del campionat és molt bo, sobretot si l’equip que empata és el que va per darrere. Més o menys això és el que ha passat al Mallorca davant la Reial Societat. L’equip basc ha estat molt superior en la primera part, ha marcat un gol en el minut dos i ha fet un control absolut del joc, però s’ha vist sorprès en el segon acte per l’equip de Javier Aguirre, que ha canviat tot l’entramat.

Els retocs del tècnic mexicà han servit per rescatar un punt que pocs donaven per fet. Aguirre ha fet entrar Amath i Prats; ha jugat amb una defensa de quatre, amb Maffeo a l’esquerra i Gio a la dreta, la qual cosa vol dir que confia poc o gens en Augustinsson, un lateral esquerre pur. L’operació ha sortit perfecta a Aguirre, ja que ha fet els canvis en el moment oportú i no ha esperat que les coses s’arreglin per generació espontània. Era qüestió de no encaixar la tercera derrota consecutiva i l’objectiu s’ha acomplert. Possiblement també hi ha ajudat el cansament de la Reial Societat, després de la derrota a Roma, i la confiança i la superioritat tècnica dels jugadors d’Imanol Alguacil, que s’han vist sorpresos per l’actitud dels mallorquinistes només començar la segona part. El Mallorca ha sortit amb una marxa més i amb les armes que té: pilotes aèries a l’àrea rival i a veure què passa. I ha passat que Prats ha fet de Muriqi: ha pentinat una pilota, que ha controlat Kang In Lee i ha fet un gol i l’empat en una acció de molt de nivell. Aquest és, sense cap dubte, el millor jugador del Mallorca en l’aspecte tècnic. De vegades, se’l pot criticar, però és l’únic que ho intenta, s’arrisca, dona assistències i marca algun gol, com el d’aquesta jornada. Un altre futbolista en les mateixes circumstàncies hauria xutat al cos del porter. Kang In Lee és un element imprescindible del Mallorca d’Aguirre i l’afició de Son Moix així ho entén i l’ovaciona quan, esgotat, es dirigeix a la banqueta en ser substituït.

Tots els punts que se sumen són bons, però el que ha quedat a Palma té un valor important, perquè suposa rompre una ratxa de dues derrotes consecutives, tornar a marcar (sense Muriqi) i quedar un poc més tranquil a la vista d’altres resultats. Diumenge que ve, el Mallorca tornarà a jugar a les 14 h a Sevilla i davant un altre equip que fa molt bon futbol i que aspira a la Champions. És el Betis d’un excel·lent entrenador, com és Manuel Pellegrini.

Periodista
stats