03/12/2023

Tanta sort que fa bon temps

2 min

Presenciar un mal partit de futbol amb bon temps i bona temperatura sempre és millor que si és un dia de fred, aigua o vent. No, no es tracta de parlar de la meteorologia, però segurament ha estat el més destacat del que s’ha presenciat a l’estadi de Son Moix. El Mallorca, que en teoria havia de fer gaudir els quinze mil aficionats que hi han anat, ha tornat a fer un partit decebedor, molt fluix, que ha acabat en empat a zero, el resultat més o menys previst. A hores d’ara, res no fa pensar que la cosa es compongui, perquè els senyals que emet l’equip del qüestionat Javier Aguirre no són d’altre signe. No posam en dubte les intencions dels professionals, però els nombres diuen i mostren el que ofereix la classificació: una sola victòria que es produí fa més de dos mesos i mig al camp del Celta i de la qual ningú ja no es recorda. El mallorquinisme que té el valor de desplaçar-se a Son Moix assisteix a un exercici d’impotència desesperant. De vegades fa la sensació que hi ha jugadors que perden l’ofici fent feina; futbolistes professionals que no fan una bona passada, un control orientat, una pilota al terra en condicions de ser jugada... En resum, qualsevol cosa amb un mínim de tècnica per crear alguna cosa que s’assembli al futbol de tota la vida. Les pilotes a “l’olla”, com es diu vulgarment, és el recurs més utilitzat per jugadors que segurament voldrien tenir més la pilota arran de gespa, però que no en saben més.

Aquesta darrera jornada, també qualificada com una altra final contra l’Alabès, ha estat com la “patida” dimecres amb la visita del Cadis: una primera part inqualificable i una segona amb una mica més d’intensitat i entusiasme –més a la graderia que al camp—, que no ha servit ni per marcar un sol gol. Ho han intentat Larin i Darder, però no han tengut punteria. L’entrenador mallorquinista ho prova de totes les maneres i fent canvis a l’alineació, i així i tot, continua sense trobar l’equip que li doni la primera victòria a Palma i la tranquil·litat que necessita per continuar competint. Aquest verb, competir, el Mallorca sembla que el tengui interioritzat, però no és suficient per transitar per la Primera Divisió.

Tornarà el futbol a Son Moix dissabte que ve contra el Sevilla en un partit que no serà el mateix que s’ha jugat contra el Cadis o l'Alabès. Naturalment, podria passar de tot, però d’aquest equip no es poden esperar grans jornades de bon futbol.   

Periodista
stats