30/09/2023

La setmana ‘horribilis’ del Partit Popular

2 min

El govern de Marga Prohens s’encamina als primers 100 dies amb problemes per aprovar el decret d’habitatge, protagonitzant una polèmica en el Parlament i contemplant la derrota del líder estatal del PP, Alberto Núñez Feijóo, rebutjat en el Congrés com a aspirant a presidir el govern espanyol. Una setmana horribilis en tota regla, que va començar amb Prohens exhibint una fotografia de l’etarra Josu Ternera en el Parlament per retreure al PSIB el suport de Bildu a Pedro Sánchez. Causa estupor que una presidenta del Govern entri en el fang d’aquesta manera i es despulli sense complexos ­de la institucionalitat que hauria de revestir la seva figura, i més encara quan en el Grup Parlamentari Popular hi ha representants que podrien jugar aquest paper.

Més enllà de la polèmica, sembla que l’Executiu ha fet mala via amb el decret d’habitatge, el qual s’havia d’aprovar en el Consell de Govern de divendres i va haver de ser ajornat. És un mal símptoma que una emergència vital com les dificultats per tenir una casa no faci que tots els membres de l’Executiu vagin a l’una. Però ja se sap que és ben complicat bregar amb els interessos contraposats que genera el sector immobiliari. Els ciutadans esperen, fa massa temps, i els experts avisen: no hi ha decret que pugui posar fi de cop a l’especulació.

Finalment, Prohens no trobarà un govern del mateix color polític a Madrid. El debat d’investidura va deixar palès que una cosa és tenir més vots que els altres i una altra és que els representants de la ciutadania et reconeguin com un líder al qual val la pena seguir. Feijóo va seguir el guió previst i no serà el president del govern espanyol.El discurs de la por contra l’amnistia, que també ha enarborat Prohens, no ha servit de molt.

stats