06/11/2022

Rodejar-se de gent millor que un mateix

2 min

Fa dues setmanes va ser el 25è aniversari de l’Associació de Joves Empresaris de la Regió de Múrcia. Es tracta d’una associació –n’hi ha per tot Espanya– que dona suport als joves empresaris, als emprenedors que comencen. Els empresaris més grans els ajuden a enfocar els seus incipients negocis i, si cal, a trobar finançament. És preciós comprovar com es genera un ambient cap a la creació empresarial, som un país de petites i mitjanes empreses i necessitem que els més experimentats facin costat als nous empresaris.

Hi va haver una taula rodona d’alguns dels empresaris que, fa 25 anys, van fundar aquesta associació. Una de les preguntes que els van fer va ser quina característica ha de tenir un empresari per assolir els seus objectius. Una de les respostes, que vull compartir amb vosaltres, va ser: “Envoltar-se de gent més bona, millor que tu. És a dir, que siguin millors que tu en certes tasques”.

Quanta raó. Aquesta recomanació escau no només a l’empresa sinó a molts aspectes de la vida. S’ha comprovat en experimentació social que si preguntes a la gent si es considera per sobre o per sota de la mitjana en qualsevol habilitat general (conduir, capacitat d’observació, escollir un bon preu i coses similars que no requereixen una especial habilitat), el 80% afirmen que estan per sobre dels altres.

Tendim a creure’ns millors que els altres, i quan trobem gent millor que nosaltres tendim a apartar-los o apartar-nos. Ens molesta el talent aliè perquè, d’alguna manera, el vivim com una amenaça. I és per això que molts empresaris prefereixen gent mediocre, mentre funcionin mínimament, abans que talent que se’ls pugui escapar o desafiï els seus criteris. Els mediocres callen perquè pensen que el cap té raó. I això ho pensen també molts empresaris. Si en sé més que el meu subordinat, mantindré l’autoritat.

És un gran error. L’autoritat o la capacitat d’influència venen donats per unes altres capacitats, més relacionades amb la presa de decisions, la valoració de riscos o el lideratge. No hem de témer els que són millors que nosaltres. Al contrari, els hem de conservar per prosperar i, en conseqüència, perquè el país creï valor.

stats