01/05/2023

Un punt més per a la permanència

2 min

Tot i els nervis propis de cada partit, sempre és agradable veure l’abraçada sincera de dos entrenadors com Javier Aguirre i Ernesto Valverde abans que comencin a actuar els seus jugadors. Fa temps que es coneixen i, encara que no ho sembli, només es duen cinc anys de diferència. L’experiència dels dos tècnics i el coneixement de la lliga és un fet. Tots dos han plantejat un partit molt tàctic: l’Athletic Club, dominador, i el Mallorca, amagat darrere una defensa excel·lent. Domini de la pilota a la primera part i dos ensurts a la porteria visitant. Dues rematades de Morlanes i Valjent, que han tret de mala manera els defenses de l’Athletic. Tot pendent per a la segona part, quan a la fi ha aparegut Kang In Lee i també Muriqi. El futbolista sud-coreà ha estat molt ben vigilat i marcat a la vegada per dos i tres jugadors. Però, a la segona part, la classe del mallorquinista ha tornat a ressorgir.

Des d’aquí no sabrem mai si el València es penedeix d’haver deixat partir Kang In Lee, sobretot ara que lluita per mantenir la categoria. El mitja punta mallorquinista ha començat i ha acabat la jugada de l’únic gol del Mallorca després de desfer-se dels seus marcadors. Primer, amb la col·laboració d’Amath, i després, del seu soci, Muriqi, Kang In Lee ha tornat a marcar davant un més que sorprès Athletic Club. A partir del minut seixanta, la reacció d’Ernesto Valverde ha estat automàtica i ha posat tot el que tenia a la banqueta. Els germans Williams han començat a carburar un poc més; el Mallorca ha fet anques enrere, i les pilotes a l’àrea d’un seguríssim Rajkovic han sovintejat més del que era desitjable. La virtut dels jugadors de Javier Aguirre és que saben defensar molt bé, però no tenen la pausa necessària per aturar el joc, fer un control i deixar passar el temps.

L’Athletic es juga entrar a Europa i no ha deixat de dominar fins que ha trobat el premi en una acció polèmica. El protagonista indirecte ha estat el menys esperat. Galarreta, que l’any que ve jugarà a San Mamés, ha posat el braç en una rematada de Raúl Garcia i el penal ha estat transformat per Iñaki Williams al darrer segon del partit.

Resultat injust? Immerescut? No hi ha res més a discutir. L’empat és el definitiu i no és dolent per fermar un poc més la permanència. És possible que arribi dijous, a Montilivi, davant el Girona de Michel i amb les baixes de Raíllo i de Maffeo.  

Periodista
stats