18/02/2023

Primera golejada a Son Moix i de mèrit

2 min

Ni l’aficionat més optimista podria haver somiat en un partit i una golejada com la que han viscut els 14.000 assistents a Son Moix i davant un equip més ben dotat que el mallorquí. El Vila-real encara no ha sortit de la sorpresa d’haver encaixat la quarta derrota de la temporada en un escenari que havia de ser relativament fàcil per la seva indiscutible qualitat tècnica. Està ben clar que Javier Aguirre ha guanyat el partit a Quique Setien en la qüestió tàctica. El marcatge de Tino Kadewere i de Muriqi a Dani Parejo ha estat clau per controlar el joc del Vila-real. A més a més, els dos jugadors han protagonitzat la jugada del primer gol en un exercici d’intensitat i concentració que ha sorprès a tothom i sobretot l’experimentada defensa dels visitants. Avui podríem dir que els atacants han estat millor que els defensors, els quals en dues accions o dues badades han propiciat els dos gols del Vila-real quan l’equip valencià jugava amb un home menys per l’expulsió de Manu Trigueros. 

A la fi, el Mallorca aconsegueix passar la barrera de l’u a zero o dels dols gols a favor. En aquesta jornada, s’ha passat de frenada, en el bon sentit, deixant en evidència jugadors com Raúl Albiol i Pau Torres i firmant un partit molt notable, sobretot en el centre del camp, on han brillat gairebé tots els jugadors: Galarreta, Kadewere, Dani Rodríguez, l’incansable Kang In Lee i no parlem de Muriqi han superat amb ganes i actitud la posada en escena del Vila-real. 

És evident que el Mallorca torna a mostrar la millor cara quan juga a Son Moix i, a més a més, ho fa davant equips i plantilles superiors. Aquesta cinquena victòria consecutiva com a local tapa les mancances que mostra l’equip quan juga fora camp. La golejada només és producte de l’estat anímic amb què els jugadors han afrontat el partit i aquesta actitud ha estat la solució per firmar una gran victòria, la millor de la temporada, i arribar als trenta-un punts. Un resultat magnÍfic per anar a Cornellà rl Prat i afrontar el partit contra l’Espanyol amb poques urgències.

stats