23/05/2023

Al president del Madrid li importa més el relat que el racisme

2 min
Florentino Pérez és el president de la Superlliga.

El president del Madrid, Florentino Pérez, ha trigat menys de 48 hores a carregar-se el consens inusual que havien produït els insults racistes a Vinícius. S’estava produint un d’aquells rars moments de consciència d’un temps nou.

Però amb una frase el Sr. Pérez s’ho ha carregat tot: “Vull anunciar que el Real Madrid no tolerarà més incidents i insults racistes als nostres jugadors. Per aconseguir-ho, és essencial canviar radicalment l’estructura arbitral del futbol al nostre país, perquè no es pugui fer responsable la víctima del delicte, com està passant ara”.

Per aconseguir-ho, pots dir que quan hi ha crits racistes cal parar els partits, tancar graderies, tancar estadis o identificar i expulsar de per vida els racistes. Pots dir que els clubs han de ser molt estrictes amb qui deixen entrar als camps i, en especial, a les grades d’animació. Pots cridar a la reflexió sobre la tolerància que hi ha a Espanya amb el feixisme, amb la seva simbologia, la seva gestualitat i els seus discursos. Pots estendre la lluita contra el racisme a la lluita contra l’homofòbia i la xenofòbia. Pots recordar que els adults eduquem la canalla amb el nostre comportament.

Però no, al president del Madrid tot el que se li acut és que és urgent canviar l’estructura arbitral. És un exercici de cinisme colossal. Vinícius, en efecte, va ser víctima d’un presumpte delicte d’odi, però va ser culpable d’una agressió. Per això el van expulsar.

Feia 48 hores que tots estàvem sostenint que s’havia de separar el mal comportament del jugador dels atacs de què és objecte. I va Florentino i ho barreja. La conclusió és clara: digueu-me que a bona hora me n'he adonat, però al president del Madrid no li interessa lluitar contra el racisme. Li interessa imposar el seu relat, com ha fet tota la vida.

stats