13/05/2023

Permanència segellada amb patiment

2 min

Al final, tant els espectadors com els jugadors han acabat patint però gaudint. És el que ha passat aquesta jornada a Son Moix, on el Mallorca ha segellat la permanència a la Primera Divisió molt abans que acabi el campionat. Els jugadors de Javier Aguirre han sabut patir i al cap i a la fi mantenir la porteria a zero gràcies a la solidesa i solvència defensiva que han exhibit durant tota la temporada. Malgrat els canvis que ha hagut d’introduir el tècnic mexicà, l’experiment li ha sortit rodó. Tot i no fer el millor futbol de la categoria, el Mallorca ha utilitzat els recursos necessaris per arribar als quaranta-quatre punts que garanteixen competir una temporada més a la màxima categoria.

El merescut homenatge que ha rebut l’equip campió de la Champions de futbol sala, el Futsal Palma, ha estat un bon preludi per a una victòria per un gol que ha marcat un defensa i gràcies a una acció d’un altre defensor. El tècnic mexicà ha sorprès situant Baba al centre de la defensa, quan és un migcampista, i l’invent li ha sortit molt bé, sobretot en l’aspecte ofensiu, perquè ha estat Baba qui ha tocat la pilota amb el cap i Maffeo l’ha enviada a la xarxa.

Un únic gol d’un partit que ha tengut molt poc futbol, molt de joc subterrani i moltes pilotes penjades a l’àrea. Totes les que ha pogut enviar el Cadis, que només ha utilitzat aquest recurs i no li ha sortit gens bé. Deu ser per això que l’equip andalús, jugant a la desesperada, és el segon menys golejador de la categoria, amb vint-i-sis gols, només superat pel coer, l’Elx, que n’ha fet vint-i-cinc. És evident que el Mallorca, tot i tenir poques oportunitats, ha entès millor les circumstàncies de l’enfrontament. Els mallorquinistes ho han fiat tot a la concentració defensiva i no han tengut gaires problemes per mantenir la porteria a zero. Ara bé la creació ha brillat molt poc perquè els migcampistes, Galarreta i Morlanes, també només s’han dedicat a destruir el joc del centre del camp del Cadis. Una vegada més ha funcionat la línia de cinc defenses, tot i haver acabat amb Maffeo a l’esquerra i Sánchez a la dreta. El defensa català mereix un capítol a part perquè, a més de defensar, ha marcat el gol de la victòria. Possiblement Pablo Maffeo haurà estat el futbolista més regular de l’equip en tota la temporada, tant en atac com defensant. Avui s'endú els honors fent el gol de la victòria, del patiment i de la permanència.  

stats