13/02/2023

Objectes i subjectes no identificats

2 min

Des que fa deu dies l’exèrcit dels Estats Units va tirar a terra el globus xinès, ha disparat i abatut tres objectes voladors no identificats més: divendres passat, un sobre Alaska de la mida d’un cotxe petit; dissabte un altre sobre el Canadà (en col·laboració amb el govern de Justin Trudeau) que diu que era cilíndric i més petit que el globus dels xinesos, i diumenge, un altre sobre el llac Huron, a Michigan, amb una estructura octogonal i unes cordes penjant però sense càrrega.

Amb aquest festival d’ovnis, la pregunta era obligada: què està passant? I sobretot, ¿els aparells eren d’origen extraterrestre? Al cap i la fi, en una època que ha vist caure la Unió Soviètica, l’atemptat de les Torres Bessones, la fallida de Lehman Brothers, la renúncia d’un Papa, la presidència de Trump, una pandèmia, l’assalt al Capitoli i la marxa de Messi, li escauria que arribessin els primers platets voladors. Però la resposta oficial de la força aèria va ser trista com el febrer: no, són aparells fabricats a la Terra; i, de fet, ja fa temps que detecten el vol tota mena d’artefactes low cost, el que passa és que després que el globus xinès es passegés dolçament sobre el cel americà durant cinc dies, els radars militars dels Estats Units s’hi fixen més.

Mentre estem entretinguts amb els ovnis, continuem preguntant-nos si els Estats Units van ser responsables de l’atac a la canonada de gas Nord Stream, en aigües bàltiques, tal com afirma el periodista Seymour Hersh.

En canvi, La Directa no té cap dubte de l’origen del subjecte infiltrat (el tercer) que ha descobert a València: l’han identificat com un policia de procedència espanyola i molt espanyola. Al ministre Marlaksa se li acumulen les preguntes. Sempre pot dir que, amb segons quins grups polítics i socials, la policia fa com els radars americans: últimament, també s’hi fixen més.

stats