04/06/2023

El millor comiat i amb golejada

2 min

Son Moix ha viscut un horabaixa plàcid. Els prop de 15.000 espectadors sabien que assistirien a un partit sense urgències classificatòries, i així ha estat. A més a més, els jugadors s’ho han pres seriosament i han tancat una temporada que, sense fer un futbol espectacular, ha estat de notable alt. Acabar la campanya amb cinquanta punts significa que el treball s’ha fet prou bé. L’horabaixa venia marcat per molts de comiats: l’àrbitre del partit, Antoni Mateu Lahoz, ha acaparat el focus d’atenció. Era el darrer partit del valencià com a professional i, acompanyat de la seva família, ha estat homenatjat abans, durant i al final. Mateu Lahoz ha sabut interpretar bé la seva darrera funció i ho ha fet sense treure cap targeta. Volem suposar que la cosa estava pactada amb els jugadors i ha tengut un final feliç.

Pel que fa al partit, els mallorquinistes l’han enfrontat seriosament i han volgut celebrar la renovació de l’entrenador amb una golejada. El convidat també tenia coses per celebrar, com el comiat del seu tècnic, Andoni Iraola, que deixa el Rayo després de tres temporades en què l’equip madrileny ha fet un futbol molt vistós. La llàstima, però, és que en aquesta darrera jornada el seu equip hagi estat superat per un inspirat Mallorca i una altra vegada per Muriqi, que tanca la campanya amb l’excel·lent xifra de quinze gols.

L’entrenador Javier Aguirre ha volgut quedar bé i ha fet el canvis suficients perquè tothom rebés l’homenatge de la tribuna. Galarreta, Ángel (que ha marcat el primer gol a la lliga, justament avui, que s’acomiada), Kang In Lee, ovacionat i amb el prec de l’afició perquè no se’n vagi... Fins i tot hi ha hagut temps per celebrar el primer gol de Copete a la Primera Divisió, la categoria que el Mallorca ha sabut mantenir molt abans que acabàs el campionat i sense haver estat cap jornada a la zona de descens. Per tant, la nota final no pot ser millor i, sense cap dubte, és mèrit dels jugadors, però amb una bona gestió des de la banqueta per un tècnic que d’aquí a tres mesos mal comptats tornarà a dirigir l’equip. 

Periodista
stats