30/09/2023

El Mallorca es mereixia la victòria

La passada de Sergi Darder i la desmarcada d’Antonio Sánchez possiblement hauran quedat com unes de les accions futbolístiques del cap de setmana. Futbol en essència ha creat l’artanenc i ha consumat Sánchez en el que hauria d’haver estat el gol definitiu del Mallorca i el de la victòria. Abans, evidentment, Muriqi ja ha aconseguit empatar a un gol en una jugada que el VAR ha hagut de validar. La resta del partit ha quedat en punt mort, perquè el Rayo no ha creat absolutament res a partir del gol que ha posat per davant el Mallorca. A la fi hem pogut veure la millor versió de Sergi Darder. Tot i que una errada seva ha servit perquè el Rayo fes l’1 a 0 a la segona part la implicació del mallorquí ha quedat fora de tot dubte. Darder ha tornat a l’equip titular i la resta de companys ho han agraït, sobretot l’entrenador, que davant el Rayo s’ha arriscat un poc més i ha disposat un 1-4-4-2, que ha donat un altre aire al joc dels mallorquinistes.

Només la intervenció del VAR en un final esperpèntic ha privat el Mallorca d’una victòria que es mereixia. El penal assenyalat des de la sala del videoarbitratge, ja que Melero (un desastre, la seva actuació) en principi no veu res il·legal, gairebé sembla una broma. Al defensa del Mallorca Gio, la pilota li cau damunt el braç després de ser desplaçat per Raúl de Tomàs. Davant l’acció, Melero diu que no hi ha res, però el VAR el fa rectificar. Sempre s’ha dit que no és el mateix que la pilota pegui a la mà, i que la mà o el braç pegui a la pilota. Ningú, ni jugadors ni entrenadors, ni sobretot aficionats, ja no entenen quin és el criteri que s’aplica. Tot això ha passat en el temps d’un descompte (set minuts) totalment excessiu i després d’anul·lar una targeta vermella a Raúl de Tomás, que havia semblat merescuda.

Com es pot apreciar, de futbol no n’hi ha hagut gaire. Són dos equips que s’assemblen un poc i al final tots dos s’han hagut de conformar amb un punt per hom. És el segon empat consecutiu del Mallorca en menys d’una setmana. Un resultat magre, però que podria ser l’inici d’un altre rol vists els canvis introduïts per Javier Aguirre i en relació amb el rendiment vist davant el Barça. En tot cas, és evident que el joc ha de millorar i ho haurà de fer amb més baixes, com la de Jaume Costa, que s’afegeix a la de Pablo Maffeo. Veurem la reacció que presentarà l’equip dissabte que ve contra el València a Son Moix.