ILLES TECNOLÒGIQUES
Opinió 14/05/2016

Una línia més a la factura

2 min

Tots sabem que dia 1 de juliol hi ha la intenció que es comenci a recaptar l'impost sobre les estades turístiques. No sóc especialment partidari d'aquest impost, però tampoc n'estic especialment en contra. Ara bé, una vegada més veiem el que costa fer entendre la nostra feina.

D'aquí a set setmanes el software d'hotels i altres establiments turístics haurà d'estar preparat per gestionar aquest nou impost. Això implica que els programes de gestió d'aquestes empreses han de poder facturar, tarifar, documentar i calcular la liquidació de l'impost dia 30 de juny. I encara no hi ha un reglament definitiu que ens permeti definir tots els requeriments necessaris per poder realitzar les adaptacions als programes que venen les empreses de l'associació.

De moment avançam sobre l'esborrany de reglament, però un petit canvi a un article pot suposar moltes hores de feina, per la qual cosa no podem estar segurs de quanta feina queda pendent. És cert que l’ ATIB ha estat, en tot moment, molt col·laboradora, però tot i així és extremadament difícil per a les empreses poder complir amb aquests terminis.

A la nostra feina costa fer entendre la magnitud de l'esforç que suposen algunes tasques; si només és posar una línia més a la factura! La realitat és que hem de fer modificacions importants en els programes que venem i hem de fer que es pugui instal·lar el nou software a centenars d'ordinadors dispersos i quan estan en plena temporada, quan aturar unes hores és impossible.

Després ho hauran d'aprendre a usar a totes les recepcions dels hotels de les Balears, en plena temporada turística. I això sense tenir en compte que nosaltres no sabem res d'impostos i els assessors fiscals en plena temporada de renda ens treuen a coces dels despatxos, i els hotelers, enfeinats a atendre els seus clients, tampoc no ens miren amb millor cara. Està clar que ningú no ha pensat en l'informàtic que ha de fer que això funcioni; si només és posar una línia més a la factura!

stats