AMB ÈMFASI
Opinió 02/11/2018

‘Irene i la terra adormida’

i
Ramona Pérez
2 min
‘Irene i la terra adormida’

La cantata ‘Irene i la terra adormida’ té l’origen en una iniciativa del musicòleg i compositor Francesc Vicens.

L'obra que ens arriba és un perfecte treball d’equip. L’escriptora Lucia Pietrelli ens ofereix un text que té la profunditat i la bellesa de les rondalles:

…“Tots aquest arbres… i si les seves arrels sortissin de les ànimes? Si en lloc de tornar pols, tornéssim terra fèrtil i féssim fruit i flor?

Sentim amor i protecció en les darreres paraules de na Irene:

…“Jo us xuclaré tota la por que teniu dins el cos, tot el temor que enbolcalla la mirada”.

Som davant un esdeveniment de gran transcendència: Francesc Vicens i Lucia Pietrelli, compositor i escriptora, dues persones de gran prestigi que feliçment s'han trobat per compartir l'aventura de fer-nos arribar aquesta cantata que esdevindrà des del principi un esdeveniment artístic de primer ordre que portarà arreu un important esdeveniment nascut a Mallorca i serà també popular; Irene ha pres vida entre nosaltres… Té la perfecció de les rondalles que des del primer moment han tingut l’habilitat de ser part de la nostra experiència.

Aquest nivell de perfecció l’han assolit per la via del rigor des dels fonaments; Carme Castells i Joana M. Serra hihan aportat la documentació pròpia del tradicionari de Mallorca i documentació de rituals de tot el món.

En el vessant musical, F. Vicens ha escrit per a un cor de veus mixtes i acompanyament de piano, violoncel i oboè. Comptam també amb la versió escènica, amb dramatúrgia i direcció de Joan Fullana. La col·laboració del pintor Ricard Chiang, unes imatges que generen l’atmosfera perfecta.

Amb el primer tast, tenim la certesa i l'emoció de ser davant un fet de total transcendència, el privilegi d'haver assistit al naixement d'una obra que any rere any farem cada vegada més nostra, des dels vessants més intel·lectuals i també populars.

FITXA DEL LLIBRE

'Irene i la terra adormida'

Una rondalla per a la nit de les Ànimes

Text: Lucia Pietrelli

Música: Francesc Vicens

Edició a cura de Carme Castells i Joana M. Serra

Inclou CD i partitures

155 pàg.

20 euros

stats