19/03/2023

Incapaços, impotents i sisena derrota

2 min

La mala ratxa continua instal·lada al Mallorca quan surt de Son Moix. Aquesta vegada ha estat el Betis que, sense ser superior i sense fer un gran partit, amb un sol gol ha fet desesperar Javier Aguirre. Si fa una setmana els canvis introduïts davant la Reial Societat li donaren bon fruit, aquesta vegada no hi ha hagut sort i el Mallorca suma la sisena derrota consecutiva quan juga fora camp. En un escenari espectacular —més de 50.000 aficionats en el Benito Villamarín—, el Betis ha sabut conservar el gol de Borja Iglesias, gairebé de rebot, per sumar tres punts que el situen a prop de la zona Champions.

El Mallorca ha tornat a mostrar la incapacitat per generar joc, circumstància que es tradueix en impotència per la falta de qualitat tècnica dels atacants. Davant el Betis, els dos homes més desequilibradors no han tengut un bon dia. Kan In Lee i sobretot Muriqi han fet un partit desastrós, en cap moment han tengut clarividència per acostar-se amb perill a l’àrea de Rui Silva. El Betis, sense fer el partit de la temporada, ha estat superior en totes les zones del camp, on, una jornada més, Ruiz de Galarreta i Baba s’han vists superats per Guardado i Canales, dos futbolistes amb bon peu i millor tècnica, virtuts que és evident que falten a l’equip de Javier Aguirre. Al tècnic mexicà, tampoc no li han sortit bé els canvis que ha introduït quan Borja Iglesias ha marcat en el primer xut entre els tres pals de tot el partit i en una acció totalment aïllada. Faltava tota la segona part perquè el Mallorca intentés, com a mínim, empatar. Però les poques idees ofensives que mostra l’equip quan va per darrere en el marcador han quedat en evidència.

La impotència és la companya de viatge dels mallorquinistes, que deuen ser un dels pitjors equips de la lliga fora camp. Divuit punts consecutius perduts no és casualitat, sinó que és producte de la poca solvència futbolística dels seus jugadors. Ara la lliga s’atura i hi haurà temps per entrenar jugades ofensives. Això és el que se suposa que hauran de fer, perquè, si no és així, encara hi haurà nervis. Tanta sort que els equips de la zona baixa també perden, però aquestes coses no sempre surten bé.

El Mallorca jugarà d’aquí a quinze dies a Son Moix davant l’Osasuna, un equip amb poques urgències i que sempre ho posa difícil. Serà divendres dia 31 a les nou del vespre.

stats