19/11/2021

El desig d’alegria impregna el Dijous Bo

2 min

El Dijous Bo 2021 no ha estat la primera fira ni la primera festa que hi ha hagut des que intentam aprendre a viure amb la pandèmia, però sí el gran esdeveniment social que s’ha celebrat a Mallorca sense restriccions de la nova era. 

La sensació era estranya, rara, mala de descriure. Hi havia moltes ganes de tornar a la normalitat, però sobretot –i ho va clavar un bon amic– hi havia desig d’alegria. 

Desig perquè tothom volia fer bulla el Dimecres Bo, però tret de segons d’inhibicions (que hi eren), tothom anava als llocs de bauxa conscient que res era com abans, que haurà de passar molt de temps perquè inquers i convidats tornem a estar plenament còmodes enmig de la festa.

El Dijous Bo va estar ple de gom a gom; alguns troben que hi havia massa gent i altres que n’hi havia menys que d’altres edicions, però la veritat és que qui més qui manco passava un guster de voltar per la fira. La gent va sortir al carrer amb consciència, perquè en aquests casos no es pot fer gaire més que dur la mascareta posada, i dijous, pels carrers principals d’Inca, hi havia poca gent que no la dugués posada. 

El covid és un virus, fa una viada a córrer i no avisa per on va. El fet d’estar vacunats redueix els riscos de complicacions, però no evita que es pugui aferrar. No podem quedar tancats a casa nostra tota la vida, hem de sortir al carrer amb la màxima prudència que ens és possible. 

Esperem que l’onada que tenim a les portes no acabi d’arribar i puguem gaudir de les festes de Nadal i de Sant Antoni amb relativa normalitat. L’any passat no en tenguérem. Enguany hem tengut Dijous Bo amb desig d’alegria, esperem que el 2022 sigui d’alegria desbordant. 

stats