25/02/2023

Continua la dinàmica perdedora fora camp

2 min

No hi ha manera. El Mallorca insisteix a quedar en blanc quan juga fora camp. Aquesta vegada, com a mínim, ha aconseguit marcar i, a més a més, haurà estat un dels gols més vistosos de la jornada. Però l’encert de Muriqi, tocant suaument la pilota al fons de la xarxa, només ha servit per a un empat momentani. Semblava una oportunitat única per no tornar de buit, aconseguir empatar just abans del descans. Però aquesta vegada la reacció de l’entrenador Diego Martínez ha estat determinant amb el canvi tàctic que ha introduït.

L’aportació de Nico Melamed ha estat clau en la jugada del gol de la victòria de l’Espanyol. El petit jugador català no ha fet res més durant el partit, però no ha fet falta, perquè el seu equip ha sabut controlar el joc i el resultat fins al final. Tampoc els locals no han hagut de menester la millor versió de Sergi Darder. Ara bé, el mallorquí ha estat el que ha iniciat l’acció del segon gol. El tècnic de l‘Espanyol ha acabat jugant amb cinc defenses davant l’irrellevant atac mallorquinista, ja que els jugadors que ha introduït Javier Aguirre no han aportat res. El tècnic mexicà, més nerviós del que és habitual amb l’arbitratge, ha acabat jugant amb quatre davanters: Muriqi, Prats, Àngel i Amath. Cap d’ells no ha tingut la més mínima possibilitat d’empatar, llevat d’una rematada de mala manera d’Àngel, que ha controlat Pacheco. La resta ha estat precipitació, poques idees i més tensió del que és habitual. També és cert que no es poden demanar gaire coses a jugadors que de cada vegada tenen més pocs minuts. Per tant, deu ser normal que no tinguin el mateix ritme de competició que els titulars. El Mallorca ha millorat un poc el joc en relació amb sortides anteriors; de fet, ha aconseguit marcar el primer gol de l’any jugant com a visitant, però no n’ha sabut més i ha continuat amb la dinàmica perdedora, que l'ha fet encaixar la cinquena derrota consecutiva.

Però bé, ara torna a esperar Son Moix, on el Mallorca disputarà dos partits seguits: un de teòricament fàcil, contra l’Elx, dissabte que ve, i l’altre, amb un dels equips que fa més bon futbol, la Reial Societat. Sense parlar de competicions europees, la pregunta és: podrà sumar els sis punts? La resposta, com sempre, la tenen els jugadors.   

stats