17/11/2022

Cinquanta anys d’un torneig i adeu a Jaume Pedrós

2 min

PalmaLa notícia ens ha arribat en plena celebració del trofeu de l'Agricultura, a sa Pobla. La competició complia cinquanta anys i molts de futbolers han comparegut al poliesportiu pobler. Allà els més veterans hem sabut de la mort d'un personatge que ha compartit totes les vicissituds del Mallorca. Jaume Pedrós ha estat el massatgista més popular de la història del club.

Català instal·lat a l'illa des de sempre i que fa anys que vivia a Santanyí, no només ha estat un mallorquinista de soca-rel, sinó com un pare per a tots els jugadors. Sempre de bon humor, sempre en positiu, també ha sabut donar una mà a tothom que hagi necessitat els seus serveis. Més d'un futbolista encara que no fos professional o qualsevol altra persona ha tingut la sort de passar per les seves enormes mans, beneficiar-se de la seva gran generositat i sortir de la consulta totalment nou.

En el record ens queden unes paraules que digué quan el Mallorca jugà l'ascens a Primera al camp de Las Gaunas, a Logronyo. Mirant a càmera i manipulant les cames d'un jugador, Jaume Pedrós amollà una frase que molts mallorquinistes deuen recordar: "Aquest serà el darrer massatge que faré a Segona Divisió". L'equip aconseguí l'ascens davant el Logronyès, però dissortadament el desig de Pedrós no es complí, perquè anys més tard el Mallorca tornaria a perdre la categoria.

Jaume Pedrós també va viure molts de trofeus a sa Pobla. Aquest darrer ha tornat a ser un èxit de públic, una festa, i per als seguidors ha estat una excusa per trobar-se amb amics, coneguts i veure un partit que ha tingut moments de bon joc i fins i tot gols vistosos, algun del Mallorca en fora de joc. Però el de l'amfitrió, el gol del Poblense, segurament haurà estat el millor, encara que només hagi estat un i no li hagi servit per guanyar el trofeu. El Mallorca, essent superior, no ho ha tingut fàcil i s'ha arribat al descans amb empat a un.

Els canvis i la condició física han estat determinants i el gairebé debutant Tino Kadewere ha estat dels més destacats, amb tres gols dels quatre. Un trofeu de l'Agricultura més per als mallorquinistes, que també han sabut qui serà el seu pròxim rival a la segona eliminatòria de la Copa. Aquesta vegada s'enfrontarà a un històric, com el Reial Unión d'Irún, el mateix equip que va eliminar el Cadis fa una setmana.

stats