11/05/2022

La caverna no paga traïdors, tampoc amb Robles

2 min

A menys que siguis Mark Zuckerberg i tinguis l'expressivitat d'un algoritme, qualsevol persona que faci una compareixença de deu minuts és susceptible de ser captada en moments incòmodes o fent alguna ganyota grotesca. Els diaris es complauen en triar les pitjors estampes, quan toca deixar algú malament. I és l'estratègia que ha seguit l'Abc posant en portada sis Robles, sis, com si fossin sis toros, cadascun amb un gest diferent, però cap d'afavoridor: gratant-se les temples, amb la mà a la boca, sostenint-se la barbeta, recolzada asimètricament en una galta... Tot això és un càstig per haver destituït la directora del CNI, amb l'evident ànim d'amansir el que quedi de legislatura. De fet, a la majoria de diaris el subjecte és Sánchez o el govern central. Només hi ha dues excepcions: l'Abc ("Robles entrega la directora del CNI per salvar Sánchez") i El Mundo ("Robles serveix a Sánchez i a ERC el cap de la directora del CNI"). No és casualitat, esclar. Com tampoc ho és que la imatge que aparegui de la ministra de Defensa sigui també poc amable, tocant-se la cara, que sempre suggereix pictòricament que la protagonista està passant algun tràngol. El primer que trobi una expressió similar d'Abascal a la portada d'El Mundo, en comptes de l'habitual postura pecho palomo somrient, té una cervesa pagada. I a La Razón? Doncs la mateixa foto.

La triple dreta, sempre orquestrada. Primer, en defensar Robles com a assot de l'independentisme. Ara, com a traïdora que fan veure que no van arribar a conèixer mai. 

Àlbum de titulars 

"Detingut un avi practicant sexe amb una menor en un parc després de pagar als seus pares 100 euros". (El Mundo. Hi havia tantes altres maneres d'escriure aquest titular...!). 

stats