29/06/2022

Brètols tornant de festa

1 min

En el que sembla ser un final de festa, quan ja s’ha fet de dia, un grup de sis joves amb aspecte d’anar torrats s'enfilen a cotxes, arrenquen un retrovisor a puntades i n’hi ha un que desfila brandant un senyal de trànsit que han arrencat. Una càmera ho enregistra, els veïns afectats presenten la corresponent denúncia, la policia els està identificant per multar-los i tothom n’ha parlat.

Això va passar a Calella de Palafrugell diumenge al matí, i com que en la classificació de bretolades que els mòbils enregistren cada cap de setmana n’hi arriba a haver que freguen el delicte, aquesta sembla la bandarrada d’uns nens pijets immadurs que se soluciona amb una multa de 500 euros.

A les imatges hi ha menyspreu pels béns públics i pels béns privats dels altres, lamentables tots dos, però sobretot el que hi ha és el resultat d’haver consumit alcohol i potser altres substàncies. I aquest és el problema. Ja fa molt de temps que una part del jovent d’aquest país sembla que si no s’emborratxa, torna de dia a casa i es passa el diumenge dormint no ha aprofitat el cap de setmana.

Beure com a única forma de socialització i de desinhibició frenètica, abans fins i tot de la majoria d’edat legal, està tan normalitzat que esmentar-ho aquí sembla inútil. Però les intoxicacions sovintejades passen la seva factura física, mental i moral, i són una trista mostra de com podem acabar reduint les nostres aspiracions vitals a una diversió vulgar i potencialment perillosa.

stats