22/10/2022

Boris Johnson, al rescat

2 min

Divendres a la nit la cadena britànica Sky News informava que Boris Johnson estava tornant a Londres en un vol de British Airways. L’ex primer ministre posava punt final a les vacances que havia fet fins aleshores a Punta Cana i afegia més emoció a la candidatura per succeir Liz Truss. No es tractava en cap cas d’una especulació: el corresponsal de Sky News Mark Stone era dins el mateix avió i anava observant i explicant l’escena familiar que Johnson oferia en aquell mateix instant de la connexió en directe. La cadena ho complementava amb una fotografia que havien fet amb un mòbil de Johnson a la butaca del costat de la finestreta. El corresponsal explicava que alguns passatgers havien quedat desconcertats al trobar-se Johnson, i d’altres fins i tot l’havien esbroncat lleugerament amb algun “buuuuu!” que s’havia sentit des de la posició on era el periodista. Stone revelava que Johnson, juntament amb la seva dona i els seus fills, viatjaven en classe econòmica i que estaven asseguts a la part posterior de l’avió. Fins i tot va afegir que en aquell mateix instant una de les criatures s’estava enfilant per sobre del seu pare. Stone precisava que Johnson anava vestit amb americana, amb la mirada endavant i sumit en els seus pensaments. El corresponsal facilitava el model de l’avió i el número de vol i anunciava que aterraria a Gatwick l’endemà al matí.

Passada la nit, Sky News informava que el recorregut del vol BA2156 des de Punta Cana fins a Londres havia estat seguit per unes set mil persones a través de la web FlightRadar24, cosa que evidenciava l’expectativa que generava aquell retorn de Boris Johnson. La cadena se sumava a aquesta espera transmetent una certa impaciència i suspens. Mentrestant anaven oferint imatges d’arxiu de Boris Johnson exercint de primer ministre, visitant centres d’investigació del covid o visitant Zelenski a Ucraïna. Passades les deu del matí, mostraven en directe l’arribada de l’avió a Gatwick. Van ensenyar com l’aparell desplegava les rodes fins a tocar terra britànic. “Un aterratge molt suau”, va apuntar la presentadora. Les imatges es van allargar uns deu minuts mentre la conductora de l’informatiu consultava amb especialistes les probabilitats que hi havia que Boris Johnson presentés la seva candidatura i si tindria prou suport. Aquella atenció mediàtica convertia l’arribada de Boris Johnson en triomfal. El seguiment tan expeditiu tenia alguna cosa d’oficial, polític o fins i tot prometedor. Minuts més tard ens mostraven Johnson baixant de l’escaleta de l’avió mentre un parell de vehicles negres l’esperaven. La imatge era la versió tronada del president dels Estats Units sortint de l’Air Force One. Finalment van mostrar una imatge de Johnson aixecant el braç i saludant algú, com si una hipotètica multitud l’esperés per donar-li la benvinguda.

El seguiment detallat del viatge que va fer Sky News va acabar dotant el retorn de les vacances de Boris Johnson de tanta èpica que semblava que l’ex primer ministre tornés per salvar el país, com si es tractés d’un superheroi que arriba per canviar el destí de la humanitat.

stats